5 idei de activități pe care să le faci acasă

5 idei de activități pe care să le faci acasă

Fie că vorbim despre sezonul rece sau alți factori care ne fac să petrecem mai mult timp în casă, lipsa activității ne poate deteriora starea de bine și vibe-ul pozitiv.

Desigur că, există multe soluții de menținere a optimismului și energiei. Așa că, dacă și tu petreci acum mai mult timp în casă, iată câteva idei care te vor ajuta să îți menții ritmul alert și buna dispoziție.

 

Cuprins:

  1. Învață limba engleză!
  2. Fă sport acasă!
  3. Încearcă rețete noi!
  4. Joacă-te cu cei dragi!
  5. Redecorează-ți casa!

 

  1. Învață engleza!

Pentru a fi tot timpul rațional, optimist și perspicace, trebuie să acumulezi informații noi.

O activitate pe care o poți face atunci când stai mai mult timp acasă, este să înveți o limbă străină.

Cunoașterea unei noi limbi te ajută îți dezvolți abilitățile lingvistice, să îți îmbunătățești CV-ul, să comunici mai ușor în călătorii, să navighezi online fără să te lovești de dificultăți de înțelegere, mai pe scurt, să urci o treaptă importantă pe scara evoluției tale personale și profesionale.

Ce ai de făcut?

Spre exemplu, dacă alegi să înveți limba engleză de acasă, înscrie-te pentru cursuri online.

Burlington English îți pune la dispoziție cursuri online de limba engleză pentru orice nivel. Ba chiar îți poți testa nivelul direct pe site, iar mai apoi un reprezentant te va contacta pentru a îți oferi mai multe detalii legate de programul de cursuri care ți se potrivește.

Poți învăța engleză profesională, engleză pentru birou sau engleză HI-Tech. Vei învăța să vorbești fluent, să scrii și să citești în, fără a fi nevoit să te deplasezi.

 

  1. Fă sport acasă!

Este foarte bine știut că mișcarea regulată ajută la menținerea sănătății, a unui corp armonios și la întărirea sistemului imunitar. În plin sezon rece, ai nevoie să îți ajuți organismul să lupte cu virusurile și bacteriile care îți pot provoca neplăceri.

Nu contează ce moment al zilei alegi, pentru că mișcarea este binevenită oricând. Navighează online și caută programe de fitness simple și urmează instrucțiunile și pașii antrenorilor. Nu uita să îți menții tot timpul zâmbetul pe buze, chiar dacă uneori o să îți pară că exercițiul este prea greu.

*Tips&Tricks: Selectează programe în limba engleză pentru a învăța cuvinte și expresii noi legate de corpul uman, sport și sănătate.

 

  1. Încearcă rețete noi!

Un alt mod constructiv și amuzant de a îți petrece timpul stat în casă, este gătitul. Pentru că acum ai mai mult timp, încearcă să îi surprinzi pe cei dragi cu rețete noi și, de ce nu, să îi incluzi și pe ei în această activitate. Puteți alege rețete de la cele mai simple, la cele mai complicate, nu trebuie decât să fiți creativi și optimiști. Online-ul este o foarte bună sursă de inspirație, însă nu trebuie să excluzi cărțile sau rețetele secrete scrise de mâna bunicii.

Iar dacă îți face cu ochiul o rețetă scrisă în limba engleză, nu ai niciun motiv să te lași

Nu uita să ai grijă ca ingredientele să fie în echilibru. Nu ai vrea ca excesul de zahăr sau de sare să îți afecteze rezultatele obținute în urma sportului regulat făcut tot acasă.

 

  1. Joacă-te cu cei dragi

Pentru că acum ai mai mult timp, îl poți aloca din plin tuturor celor dragi. Jocurile de societate sunt distractive, antrenante și ajută atât la dezvoltarea proceselor cognitive, cât și la socializare.

Cu siguranță ai jucat cel puțin o dată Monopoly, Activity, Nu te supăra frate, Rummy sau Scrabble. Iar dacă nu ai făcut asta niciodată până acum, este cel mai bun moment să devii un adevărat profesionist. Nu uita că astfel de jocuri în familie, nu se rezumă la câștig, ci la distracție și voie bună.

 

  1. Redecorează-ți casa

De foarte mult timp pare că biblioteca nu se mai potrivește cu măsuța de cafea sau canapeaua, draperiile nu te mai atrag, iar pernele au culori care nu se asortează.

Dacă ai vrut să faci o schimbare, acum este momentul oportun. Caută online sau în reviste idei de amenajare și pune-ți creativitatea în practică. Ai fi surprins cât de antrenantă și de solicitantă poate fi această activitate, însă este o foarte bună metodă de a îți ocupa timpul într-un mod ingenios. O imagine nouă și fresh a locuinței, contribuie pe deplin la conturarea unei energii pozitive, iar sfaturile designerilor te vor ajuta să înveți lucruri noi care îți vor fi de foarte mare ajutor în viitor.