5 sfaturi pentru a vă proteja trotineta electrică de furt

5 sfaturi pentru a vă proteja trotineta electrică de furt

Dacă trotinetele de închiriat prezente pe străzi  se confruntă  tot mai mult cu problema vandalismului, scuterele electrice personale și trotinetele electrice au probleme legate de furt. Întrucât majoritatea asigurătorilor nu acoperă încă furtul acestor mici vehicule electrice am decis să luăm inițiativa și să va prezentăm cele mai bune sfaturi și tehnici pentru a vă proteja de furt.

  1. Investește într-un dispozitiv bun antifurt (și instalează-l corect)

Este la fel de ușor de zis că și de făcut și totuși nu întotdeauna ne asigurăm trotinetă. Din momentul în care părăsești locul în care o parchezi, chiar dacă este vorba de câteva secunde, trebuie să fie asigurată. Fără blocare, trotinetă poate fi furată dintr-o clipă într-alta, mai ales că nu necesită un sistem de chei pentru a o porni.

Să fim clar, nicio încuietoare nu este rezistentă la modificări. Cu toate acestea, cu cât este mai robustă, cu atât îl va descuraja pe hoț și îi va complică mică afacere. Deci, preferați încuietori și lacăte solide, încuietori pliabile și lanțuri. Vă sfătuim să evitați blocarea cu cabluri, care nu sunt foarte rezistente și dificil de adaptat la scuterele electrice.5 sfaturi pentru a vă proteja trotineta electrică de furt

Nu ezitați să combinați 2 încuietori. Vă recomandăm să instalați prima în jurul roțîi din spate și a două în jurul cadrului, evitând astfel o posibilă demontare a trotinetei sau scuterului.

  1. Atașați scuterul la un punct fix și solid

Pentru a evita furtul, este esențial să atașați scuterul electric într-un punct fix și solid, de preferință într-un punct de trecere, pentru că o tentativă de furt să fie repede observată și raportată.

Pe drumurile publice:

  • Preferați stâlpii din fontă sau barierele de protecție din metal gros
  • Evitați gardurile și instalațiile de amplasament.

Lacătul sau dispozitivul anti-furt nu trebuie să atingă solul. Ar trebui să evitați să puneți lacătul sau dispozitivul antifurt pe pământ. În contact cu solul, acest lucru permite hoțului să aibă un punct de sprijin în caz că încearcă să distrugă lacătul sau dispozitivul antifurt. Să evităm să le fie ușor hoților.

Soluția optimă este să vă depozitați scuterul electric acasă sau la locul de muncă, pentru a evita toate riscurile. Ușor de pliabil și de depozitat, trotinetele electrice sunt adesea tolerate de companii și pot fi ținute în multe spații, mult mai mult decât bicicletele.

  1. Evitați locurile riscante

Uneori, furturile sunt pregătite cu mult timp în avans. La fel că apartamentele, trotinetele electrice pot fi observate de hoți care, în funcție de obiceiurile dumneavoastră, își pot planifică furtul.

Schimbați regulat locațiile de parcare. Nu parcați întotdeauna trotineta în același loc, variați locurile și punctele de atașament. Evitați locurile așa-numite „riscante” și preferați locurile frecventate. Mai degrabă alegeți un loc cu pasaj pentru a vă parca scuterul sau trotinetă.

  1. Luați bateria amovibilă cu dumneavoastră

Bateria detașabilă este cea mai valoroasă piesă de pe scuterul electric. Furtul unui scuter electric fără baterie este că și cum ai fură o mașină fără motor :rămâne inutilă și dificil de revândut.

Dacă este posibil, și în funcție de modelul de trotinetă smartbalance , nu uitați să îndepărtați bateria amovibilă și să o păstrați cu voi. De obicei e ușoara și compactă, este ușor de introdus într-un rucsac. Iată un gest simplu care poate evita o mulțime de inconveniente.

  1. În caz de furt, raportați rapid la secția de poliție

Dacă sunteți victima furtului, primul lucru de făcut este să îl raportați la poliție. Evident, a petrece două ore la secția de poliție este cu siguranță ultimul lucru pe care doriți să îl faceți, dar este un pas esențial, deoarece va oferi valoare legală solicitărilor dumneavoastră.

În cazul unui atac, asigurătorul vă va solicită să depuneți o plângere sau să furnizați o asigurare pentru a vă putea compensa. Pentru a economisi timp, puteți completa o pre-reclamație online. Apoi veți fi chemat înapoi de către un agent care vă va oferi o programare la secția de poliție pentru a semna declarația.

Este important să știți că cele mai multe echipamente furate nu sunt destinate utilizării de către hoț, ci sunt revândute online. Prin urmare, vă sfătuim să păstrați dovadă achiziției și să înregistrați numărul de serie, aceste documente ar putea fi utile în caz de furt. Dacă o trotinetă găsită este a dumneavoastră, puteți justifica dreptul de proprietate al acestuia.