Ai nevoie de fisa medicala pentru permis auto? Iata cum trebuie sa procedezi

Ai nevoie de fisa medicala pentru permis auto? Iata cum trebuie sa procedezi

Pana nu demult, era nevoie sa astepti o perioada indelungata pentru a obtine un permis auto nou ori pentru a-l reinnoi pe cel vechi. Cand venea momentul sa obtii carnetul de sofer, trebuia sa te deplasezi dintr-o parte in alta a orasului si ajungeai sa pierzi ore in sir asteptand la coada in fata diferitelor ghisee. Sa obtii documentele necesare, inclusiv fisa medicala permis auto, putea sa dureze cateva zile.

Vestea buna este ca, in ultimii ani, procesul de obtinere al carnetului de sofer a fost simplificat. In ziua de astazi, nu este nevoie decat sa te prezinti la DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) cu urmatoarele documente asupra ta:

 • Act de identitate (in original si copie);
 • Cerere pentru un permis nou sau unul cu o noua valabilitate – aceasta se gaseste la ghiseu si trebuie completata cu informatiile referitoare la fisa medicala permis si dovada platii, apoi semnata;
 • Dovada platii contravalorii permisului, in valoare de 68 RON, care se poate achita in numerar la ghiseu odata cu documentele depuse;
 • Permisul a carui preschimbare o soliciti (in cazul in care acesta a fost deteriorat sau daca ti-ai schimbat numele);
 • Fisa medicala permis auto (emisa de catre o unitate autorizata) – actul care dovedeste ca esti apt pentru a conduce un autovehicul din categoria pentru care ai facut solicitarea.

Ce este fisa medicala pentru permis auto?

Fisa medicala este un certificat oficial care confirma faptul ca esti apt, din punct de vedere fizic si psihic, pentru a conduce un autovehicul. Fisa medicala permis auto nu poate fi eliberata decat de o unitate medicala autorizata din punct de vedere legal, care a semnat un contract cu sistemul de asigurari.

Ai nevoie de fisa medicala pentru permis auto? Iata cum trebuie sa procedezi

Cand trebuie sa prezinti fisa medicala?

Certificatul medical este indispensabil atunci cand soliciti un permis cu o noua valabilitate, in situatia in care acesta a expirat sau cand iti doresti sa obtii carnetul de soferi pentru prima oara.

In lista de mai jos, vei gasi situatiile in care prezentarea fisei medicale nu este obligatorie:

 • cand permisul a fost pierdut;
 • daca permisul a fost furat;
 • cand permisul s-a deteriorat.

Atunci cand completezi cererea pentru permis, nu trebuie decat sa bifezi casutele care corespund situatiei in care te afli.

Care este cea mai convenabila metoda de a obtine fisa medicala?

Pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto la pret redus si in timp record, apeleaza cu incredere la serviciile oferite de clinica medicala Standard Med. Acceseaza platforma www.fisamedicala.info si fa-ti o programare. In mai putin de o ora si jumatate, vei efectua toate analizele medicale necesare si vei obtine fisa medicala pentru permis.

Atunci cand te prezinti la clinica, este obligatoriu sa ai urmatoarele documente asupra ta:

 • Carte de identitate;
 • Fisa de scolarizare – in cazul in care urmezi cursurile unei scoli de soferi;
 • Adeverinta de la medicul de familie, in care este mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
 • Scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet sau de boli de inima);
 • Ochelari de vedere (daca este cazul).

In cadrul clinicii Standard Med, te vei bucura de servicii eficiente, rapide si profesioniste. Pentru mai multe informatii, acceseaza site-ul fisamedicala.info, unde vei gasi mai multe detalii relevante legate de procesul de eliberare al fisei medicale pentru permis auto.