Care sunt cele mai importante caracteristici ale monitoarelor de Office?

Care sunt cele mai importante caracteristici ale monitoarelor de Office?

Ati intrat pe Dab It pentru a cumpara cele mai bune monitoare? Aveti nevoie de monitoare pentru activitatea de office? Atunci tineti cont de informatiile de mai jos. Atat monitoarele pentru jocuri, cat si cele profesionale sunt mai mult decat calificate pentru a servi ca afisaje de uz general. Dar daca doriti sa evitati sa cheltuiti bani in plus pe un monitor specializat, aveti nevoie de ceva care sa functioneze bine pentru orice tip de calcul, divertisment si productivitate. Mai jos, sunt cele mai importante caracteristici ale unui monitor, pe care sa le luati in calcul:

Alegeti corect contrastul

Contrastul este rege, asa ca si panourile VA sunt si ele. Consideram contrastul prima masura a calitatii imaginii, urmata de saturatia culorii, acuratetea si rezolutia. Cand un afisaj are o gama dinamica mare, imaginea este mai realista si mai asemanatoare 3D. Panourile VA ofera de obicei un contrast de 3-5 ori mai mare decat ecranele IPS sau TN. Daca plasati un monitor VA si IPS unul langa celalalt cu niveluri de luminozitate si standarde de calibrare potrivite, ecranul VA va castiga cu usurinta in ceea ce priveste calitatea imaginii.

Luati in considerare variante fara palpaire daca va veti uita la ecran timp de peste 8 ore. Nu vor palpai la nici un nivel de luminozitate, asa ca chiar si cei deosebit de sensibili la palpaire vor fi multumiti.

Nivelul de lumina albastra

Lumina albastra scazuta nu este un punct de cumparare. Majoritatea sistemelor de operare, inclusiv Windows 10 , au moduri pentru reducerea luminii albastre, bazate pe teoria conform careia lumina albastra interfereaza cu somnul. Dar, desi multe monitoare ofera aceasta caracteristica, nu este necesara. Lumina albastra scazuta poate face ca imaginea computerului sa fie mai putin solicitata pentru ochi, dar la fel poate face si calibrarea precisa.

Si deoarece reducerea luminozitatii albastre afecteaza si toate celelalte culori, este posibil sa aveti un aspect nenatural in grafica si fotografii. Acest lucru distrage atentia in special in jocuri si videoclipuri. Nu este nevoie sa acordati prioritate luminii albastre scazute, dar devine din ce in ce mai greu sa gasiti monitoare fara o astfel de optiune. In plus, se pare ca un nivel de lumina albastra mai mic, face ca monitoarele sa fie mai putin  nocive pentru ochi.

Dimensiunea monitorului

Cu siguranta dimensiunea conteaza mai ales daca lucrati mult la calculator. Tineti cont de faptul ca un monitor de buna calitate ar trebui sa fie suficient de mare pentru a vedea tot ce aveti nevoie atunci cand il folositi. In felul acesta, va va fi mai usor sa nu obositi si sa va mentineti productivitatea in timpul lucrului cu calculatorul.

Tinand cont de toate sfaturile de mai sus, cu siguranta veti gasi monitorul potrivit care sa va ajute sa il utilizati corect, in functie de activitatea specifica pe care o desfasurati. In felul acesta, va fi mai usor si mai simplu pentru toata lumea sa gaseasca cele mai bune monitoare, care sa raspunda cerintelor proprii pentru cat mai mult timp.