Ce fel de uși de garaj ai nevoie?

Ce fel de uși de garaj ai nevoie?

Ai decis că vrei să îți renovezi/modernizezi garajul, așa că primul lucru pe care îl ai pe listă este achiziționarea unor uși mai bune. Din fericire, nu sunt chiar greu de găsit usi garaj, doar că trebuie să fii atent la unele aspecte. Aici intervenim noi, cu câteva recomandări pentru tine.

Tipuri de usi garaj

Cele mai cunoscute uși pentru garaj sunt cele secționale și tip rulou. Fiecare are parte de avantaje, dar și dezavantaje, așa că vom detașia puțin.

Ce fel de uși de garaj ai nevoie?

Uși tip rulou

Se potrivesc cu orice spațiu, și au un design compact. Seamănă foarte bine cu acele rulouri exterioare folosite la ferestrele casei, cu excepția faptul că nu sunt prevăzute și cu plase tantari ca acestea.  Cu ajutorul lor econimisești mult spațiu, pentru că se strâng precum o rolă – de unde și numele acestora și se deschid ușor, prin deplasare pe vertical.

Uși secționale

Deschiderea lor se face prin culisare de-a lungul tavanului, ceea ce înseamnă că întreaga intrare în garaj va fi liberă. Potrivit specialiștilor, în cazul acestora gradul de securitate este mai ridicat, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Din păcate, nu se potrivesc cu orice tip de garaj.

Optimizarea ușilor de garaj

De regulă, garajul este folosit nu doar pentru a parca autoturismul familiei, ci și ca spațiu de lucru sau de depozitare. Prin urmare, trebuie ca și aici să ai grijă la ordine și curățenie, dar și la măsurile pe care le ei pentru o mai mare protecție a locului. Gândește-te că aici se mai află, de cele mai multe ori, și canistre cu combustibil, și nu este nevoie să mai adăugăm ce se poate întâmpla dacă nu ai grijă la toate aspectele.

Pentru că vrei ca acest spațiu să îndeplinească trei condiții – confort, protecție și siguranță, specialiștii sunt de părere că automatizarea ușii de garaj este o idee excelentă. Se poate folosi în acest sens telefonul mobil sau o telecomandă. Simplu, dar mai ales, foarte eficient! De asemenea, mai este nevoie de o alarmă de incendiu/antiefracție, un detector de fum și… cam gata. De buna organizare a spațiului te vei ocupa tu!