Ce implica asistenta rutiera si la ce te ajuta?

Ce implica asistenta rutiera si la ce te ajuta?

Nu ti s-a intamplat sa ai o problema cu masina ta fiind intr-o calatorie, departe de casa ? Ce ai de facut in aceasta situatie? Cum iesi din asta ? Daca masina nu mai porneste si nu poti sa ajungi practic la un atelier auto cel mai apropiat, atunci poti apela la un serviciu de tractari auto. Este un serviciu rapid, care iti poate tracta masina in siguranta in locul indicat de tine. Multe dintre aceste servicii sunt acoperite de o asigurare, multe altele nu, ceea ce inseamna ca trebuiesc angajate separat. Click aici si vezi mai multe informatii.

Ce este insa  asistenta rutiera?

Asistenta rutiera este un serviciu de urgenta care consta in trimiterea la un profesionist pentru a incerca sa va repare masina la fata locului, astfel incat sa puteti continua sa circulati cu ea catre locul unde doriti sa ajungeti.

Include in mod necesar o macara de transport?

Nu, chiar daca este cea mai vizibila parte a operatiei. De fapt, persoana care vine in ajutorul tau nu va putea justifica nicio deplasare cu macaraua daca nu este absolut necesara (daca porneste masina si nu exista nimic care sa te impiedice sa poti circula la atelier, de exemplu).

Dar amintiti-va ca totul trebuie sa fie corect facut astfel incat sa poti ajunge la casa ta sau la atelier auto fara a intra in orice practica ilegala sau periculoasa.

 Ati platit o polita pentru asistenta?

Asta este in cazul in care aveti nevoie de asistenta si aveti deja temele facute, adica ati achitat deja o polita cu asistenta inclusa. Asadar, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa consulti tiparul de pe polita de asigurare si sa verifici daca ai dreptul la acest serviciu, in ce conditii si cu ce limite.

 

Daca nu stiti clar, nu ezitati sa apelati serviciul clienti si sa le explicati situatia. Sa aveti datele dumneavoastra la indemana, cele ale politei asigurate, cele ale vehiculului etc pentru a putea fi verificat de catre cei de la serviciul clienti si astfel tu sa primesti raspunsul cautat.

Termeni si conditii

Serviciul de asistenta rutiera este popular cunoscut ca atare, dar in realitate ar trebui sa va garanteze:

  • O acoperire mecanica cu o limita de kilometraj determinata in functie de conditiile subscrise (o provincie, intreaga Europa, alte tari, care sunt ele…).
  • Repararea de urgenta a vehiculului, in cazul in care se poate face la fata locului.
  • Transfera vehiculul intr-un atelier la alegere, daca nu este posibila repararea masinii chiar acolo pe loc, la domiciliu sau la punctul pe care il indicati.
  • Transport pentru ocupantii sai: in macaraua in sine, cu taxiul sau cu vehiculul de inlocuirela propria casa, de la locul incidentului sau de la atelier.

Notati numarul asistentei rutiere

Pentru tot ceea ce s-a explicat pana acum, idealul ar fi sa tii minte numarul de telefon al telefonului mobil de la asistenta rutiera si de asemenea daca se poate, sa il pastrezi scris pe o hartie, depozitata in torpedoul masinii.