Ce înseamnă transport funerar intern

Ce înseamnă transport funerar intern

Printre serviciile de care poți avea parte atunci când apelezi la o firmă de servicii funerare Bucuresti profesionistă este transportul funerar intern. Acesta se referă la transportul corpului persoanei decedate, pe teritoriul țării noastre, folosindu-se în acest sens un autoturism special conceput. Este și normal, deoarece în afară de vehiculele speciale, transportul funerar intern presupune și existența unor autorizații și documente necesare.

Firma se ocupă de toate actele necesare

Atunci când îți dorești ca acea persoană dragă ție, care acum a încetat din viață, să își doarmă somnul de veci în altă localitate, trebuie să apelezi la o firmă de pompe funebre Bucuresti profesionistă, care să se ocupe de acest aspect. Apelează întotdeauna la profesioniști pentru că este o procedură destul de complicată, și care presupune întocmirea multor acte necesare. Firma pentru care ai optat trebuie să aibă experiența necesară să se ocupe de tot ce presupune transportul funerar intern, inclusiv actele.

Când este folosit transportul funerar intern

Dar nu numai în acele situații este folosit transportul funerar intern, ci și atunci când este vorba despre transportul sicriului către/de la domiciliu la/către spital, transportul persoanei decedate la capela mortuară sau la biserică, precum și transportul sicriului cu corpul acesteia până la cimitir. Obligatoriu transportul trebuie efectuat de persoane sau firme autorizate în acest sens.

Autoturisme speciale

Dacă în urmă cu câțiva ani fiecare se descurca așa cum putea în aceste momente dificile, acum lucrurile s-au schimbat mult, mai ales că este nevoie de respectarea anumitor prevederi legale în domeniu. Din fericire, existența firmelor de pompe funebre a simplificat mult situația, iar transportul acum se face doar cu autoturisme speciale, autorizate în acest sens.

Transport și pentru persoanele care participă la înmormântare

În unele cazuri, în anumite pachete funerare este prevăzut nu doar transportul sicriului în care se află persoana decedată, ci și a persoanelor care participă la înmormântarea acesteia. Și în acest caz este nevoie de cele mai bune servicii, mizându-se pe siguranță în primul rând, respectându-se întocmai toate prevederile legale aflate în vigoare.

Alege întotdeauna profesioniștii

Pentru a nu avea parte de incidente neplăcute, discută din timp cu reprezentații firmei de pompe funebre toate aceste aspecte. Interesează-te dacă transportul funerar este inclus în pachetul de servicii pentru care ai optat sau este taxat separat. De asemenea, vezi ce poți să afli despre transportul celor care vor să îi fie alături pe ultimul drum, celui care a încetat din viață. Alege întotdeauna profesioniștii, care îți vor explica mereu totul clar, care nu vor încerca să profite de durerea ta doar ca să obțină mai mulți bani pentru niște servicii de calitate îndoielnică. Interesează-te și dacă au sau nu autorizația să facă transport funerar și nu accepta compromisuri, pentru că nu este cazul de ele în aceste momente.