Centrale termice

Centrale termice

La centralele termice, ca si la alte produse o componenta a pretului este notorietatea firmei. Daca desfaci diferite marci de centrale constati ca in interior componentele apartin, repetitiv, catorva firme producatoare de subansamble. Pompe, schimbatoare, automatizare. Ideea este ca orice aparat de tipul centralelor este gandit sa functioneze 7 – 8 ani fara reparatii majore.

  E indicat sa luati centrale cu termen de garantie cat mai mare. O reparatie la o centrala iesita din garantie te poate ustura la buzunar.

  Daca apartamentul este izolat si nu este situat majoritar pe coltul blocului, este suficienta o centrala de 20kW.  Daca nu e izolat, nu are termopane si e pe colt spre nord, e recomandat una >= de 24 kW (centrale pe gaz). Daca este vorba de case/vile, este evident ca e nevoie de o centrala termica de putere mai mare.

Actele principale necesare autorizarii functionarii unei centrale termice:

– proces verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare gaze naturale
– raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)
– declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR
– copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica

Centralele termice functioneaza folosind diverse surse de energie. Majoritatea centralelor termice folosesc gazul natural sau propanul. Exista si centrale termice care folosesc curentul electric.

Alte centrale termice folosesc lemnele sau mai nou peletii.

  Daca nu exista gaze trase in zona dvs. sau doriti o metoda ecologica de incalzire, o solutie poate fi oferita de panouri solare.