Evita amenzile cumparand acest produs de protectie

Evita amenzile cumparand acest produs de protectie

O buna conduita in trafic ne tine in siguranta si ne fereste de amenzi. Insa, exista unele produse de protectie si siguranta fara de care nu putem pleca la drum cu masina. Tu stii care sunt produsele de protectie pentru masina si pasageri?

Conducatorul unui autovehicul are obligatia sa se asigure ca are in masina cateva instrumente critice pentru siguranta. Aceste instrumente sunt usor de gasit si ieftine la pret, insa, din neatentie, unii conducatori auto nu le cumpara la timp.

 

Discutam despre detinerea unui stingator pentru incendii, o trusa medicala si un triunghi reflectorizant. Aceste trei piese de protectie sunt esentiale pentru siguranta la drum. In cazul in care politia opreste un conducator auto pentru un control de rutina, se ofera amenda semnificativa daca una dintre cele trei piese de protectie lipseste.

 

Trusa de prim ajutor

 

trusa auto de prim ajutor este elementul cheie pentru siguranta la drum. In cazul in care esti implicat intr-un accident rutier poti acorda primul ajutor ranitilor folosind trusa medicala. De asemenea, poti opri si acorda asistenta unor necunoscuti aflati intr-o situatie dificila pe marginea drumului.

 

Ce contine trusa de prim ajutor? Pentru a-i intelege importanta este ideal sa cunoastem ce contine trusa de ajutor si cum putem folosi acele instrumente in caz de necesitate.

 

Intr-o trusa de prim ajutor gasim alcool sanitar, fese din tifon, leucoplast, plasture, vata hidrofila, compresa sterila si pansamente cu rivanol. Aceste produse medicale sunt in termen de valabilitate si expira in 24 de luni. Recomandarea expertilor este sa verficati trusa medicala periodic si sa inlocuiti produsele care nu se mai afla in perioada de valabilitate.

Amenzile pentru lipsa trusei de prim ajutor

 

Pe langa obiectele care pot expira gasim in trusa de prim ajutor un dispozitiv intermediar pentru respirație gură la gură, o folie de supraviețuire izotermă, manusi de unica folosinta, o foarfeca si o brosura de instructiuni. Brosura de instructiuni trebuie sa fie conform standardelor si normelor europene pentru acordarea de prim ajutor.

 

Amenda pentru conducerea unui autovehicul fara trusa de prim ajutor sau stingatorul de incendii se pedepseste cu o suma intre 580 lei si 725 lei. De asemenea, pe langa amenda se adauga 4 puncte penalizare pentru conducatorul auto care a condus masina fara cele necesare pentru protectie.

 

Stingatorul de incendii

 

Un alt element de siguranta este stingatorul pentru incendii. Avand un termen de valabilitate de 5 ani, stingatorul este o investitie in siguranta ta si a celorlalti pasageri. Este dificil de imaginat un incident in care trebuie sa folosesti personal un stingator pentru incendii, insa incidentele din trafic sunt dese si ti se poate intampla si tie.

 

Cu o cantitate de pulbere de stingere a incendiilor de 6 kg, un stingator clasic poate face diferenta intr-un mic incendiu in trafic. In cazul in care conduci multe ore si de mai multe ori pe saptamana, ideal este sa acorzi atentie serioasa protectiei tale. Exista mai multe echipamente de protectie pe care le poti achizitiona pentru siguranta ta.

 

Soferii de meserie care conduc transporturi periculoase de tipul ADR inteleg riscurile pe care si le asuma in trafic. Acesti soferi au in dotare in mod obligatoriu un echipament de protectie complet: o patura antifoc, o cagula ignifugata, o vesta sau o jacheta cu benzi reflectorizante care ofera protectie la caldura si flacari deschise.

 

Protectia la locul de munca

 

Amenzile se aplica si angajatorilor care nu isi protejeaza angajatii pe parcursul programului de lucru. Angajatorul care are soferi angajati pentru transportul de marfuri periculoase are obligatia sa asigure un echipament de protectie complet care include salopeta, manusi si bocanci de protectie.

 

Pe langa echipamentul de protectie individual pentru soferi, angajatorul are obligatia sa se asigure ca fiecare masina este dotata cu uneltele de protectie mentionate mai sus.

 

O mai buna constientizare a pericolelor din trafic poate salva vieti si reduce multe daune materiale. Soferii responsabili isi verifica o data la 6 luni trusa de prim ajutor, inlocuiesc materialele expirate si se asigura ca au in masina un stingator cu valabilitate si triunghiul reflectorizant.

 

Acorda atentie firmei de la care iti cumperi unelte si echipamente de protectie. Cere detalii si intreaba daca acele echipamente respecta normele europene. Adoptand o atitudine responsabila putem imbunatati conditiile de trafic din tara noastra. Schimbarea incepe cu fiecare conducator auto in parte.