Generatoare diesel – Avantaje si dezavantaje

Generatoare diesel – Avantaje si dezavantaje

Generatoare diesel – Avantaje si dezavantaje

Generatoarele care utilizează motorina pentru a funcționa sunt cunoscute sub numele de generatoare diesel. Acestea pot fi împărțite de obicei în două părți de bază: un motor diesel și un generator electric. Generatoarele electrice diesel pot fi utilizate pentru a furniza energie consumatorilor care nu sunt alimentați de o rețea de energie sau ca o rezervă în cazul unei întreruperi de energie. Generatoarele diesel sunt de asemenea utilizate în nave ca sursă de energie și, de asemenea, pentru propulsie.

Generatoarele diesel sunt extrem de comune ca unități de rezervă pentru alimentarea cu energie de urgență. Disponibile atât în forma ​​monofazata, cât și în trei faze, generatoarele pe motorină pot fi utilizate nu numai în unități industriale mari, ci și pentru case și birouri mici.

Avantaje:

  • În vremurile actuale, când vine vorba de alegeri cu privire la combustibil, cel mai important factor este prețul. Odată cu cererea în continuă creștere și scăderea constantă a ofertei, alegerea combustibilului a devenit subiectul cel mai dezbătut în aproape toate industriile.

Cheia este de a găsi un combustibil care să fie eficient din punct de vedere al costurilor, precum și eficient din punct de vedere energetic. În acest sens, generatoarele de motorină au un scor mare. Deși sunt o alternativă mult mai scumpă în comparație cu generatoarele de gaze naturale, deoarece prețul motorinei este mai mare decât cel al gazelor, motorina are o densitate energetică mai mare. Cu alte cuvinte, în timp ce este posibil să plătiți mai mult pentru motorină, veți obține, de asemenea, mai multă energie din motorină decât ați obține din același volum de gaz. Prin urmare, eficiența combustibilului este de departe cel mai important avantaj al generatoarelor diesel.

  • Un alt mare beneficiu al instalării unui generator diesel este asigurarea unei surse de energie constantă. În unități precum spitale sau unități de primiri urgente, acest lucru joacă un rol crucial deoarece majoritatea utilajelor utilizate necesită o putere constantă iar o întrerupere a puterii ar putea însemna diferența dintre viață și moarte.

În comparație cu un generator alimentat cu benzină, generatorul de motorină este mult mai eficient din mai multe motive, după cum urmează:

  • Motoarele diesel care sunt utilizate în prezent sunt versiuni mult îmbunătățite ale modelelor anterioare care ridicau probleme din cauza zgomotului ridicat și a unei întreținerii costisitoare
  • Un generator diesel este mult mai robust și fiabil
  • Un alt mare avantaj față de generatoarele pe gaz este că motoarele diesel au costuri reduse de întreținere.
  • Durata de viață a unui motor pe gaz este mult mai scurtă decât cea a unui motor diesel.
  • În cele din urmă, fiind mai puțin inflamabile decât alte surse de combustibil, generatoarele de motorină obțin un punctaj ridicat și pe partea de siguranță. Mai mult, absența bujiilor elimină riscul de incendii

Dezavantaje:

  • Un dezavantaj semnificativ al unui generator diesel este că poate fi considerabil costisitor în comparație cu alte generatoare. Cu toate acestea, având în vedere că costul de întreținere al unui generator de motorină este destul de scăzut, acesta compensează mai mult investiția inițială.
  • Zgomotul a fost întotdeauna o problemă cu privire la generatoarele diesel. În timp ce modelele mai noi sunt concepute pentru a fi mai liniștite, variantele mai vechi pot fi în continuare considerabil zgomotoase. Aceasta înseamnă că, dacă generatorul este utilizat în zonele cu o populație intensă, rezidenții se pot plânge de poluarea fonică din partea generatorului dumneavoastră.
  • Un alt dezavantaj este că generatoarele de motorină sunt voluminoase și cuprind componente mari și grele. Astfel, spre deosebire de generatoarele mai mici și mai ușoare, generatoarele diesel pot să nu fie cea mai buna soluție ca unitate portabilă.