Tot ce trebuie să ştiţi despre reabilitarea medicală

Tot ce trebuie să ştiţi despre reabilitarea medicală

Dacă nu ați fost niciodată la o sesiune de reabilitare medicală poate nu știți la ce să vă așteptați. Cum ar trebui să vă pregătiţi pentru asta? Doare? Cum funcţionează? Este firesc să aveţi întrebări. Acesta este motivul pentru care mai jos regăsiţi cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre reabilitare medicală deoarece reabilitarea este de obicei cheia restabilirii forței, flexibilității și rezistenței organismului.

Ce este reabilitarea medicală?

Reabilitarea după o boală sau o vătămare este un proces care va avea scopul de a vă ajuta să vă recuperați în cel mai bun mod posibil. Principalul obiectiv al reabilitării este de a vă ajuta să vă mișcați din nou, să vă recâștigați forța, să vă recăpătaţi abilități pe care e posibil să le fi pierdut sau să găsiți noi modalități de a îndeplini sarcinile zilnice. Poate doriți să utilizați servicii de reabilitare medicala dacă aveți:

  • fracturi operate sau neoperate, entorse, luxaţii
  • spondiloze, coxartroză, gonartroză
  • polineuropatie, pareze şi paralizii, stare vegetativă, scleroză în plăci, sindrom de imobilizare
  • hernie de disc operată sau neoperată, afecțiuni degenerative ale corpilor vertebrali, stenoză de canal medular, discopatii, post-intervenții neurochirurgicale, sindrom de imobilizare

Cum vă poate ajuta reabilitarea medicală?

Fiecare program de reabilitare medicală este adaptat nevoilor dumneavoastră. În funcție de afecţiunile pe care le aveţi, reabilitarea vă poate ajuta în gestionarea durerii, vă poate ajuta să reveniți la locul de muncă, beneficiind în acelaşi timp şi de sprijin emoțional.

Înainte de a începe reabilitare medicală, o să fiţi evaluat de o echipă de profesionişti şi se vor stabili programele de recuperare adecvate pentru dvs.

Beneficiile reabilitării

Reabilitarea medicală are puterea de a reduce considerabil impactul unei game largi de condiții de sănătate, inclusiv boli, tulburări, leziuni sau traume. Reabilitarea medicală completează alte intervenții de sănătate, cum ar fi intervențiile medicale și chirurgicale pentru a ajuta la obținerea unui rezultat cât mai bun. Prin reabilitare medicală se poate ajuta la reducerea sau încetinirea efectelor ale unor probleme de sănătate cum ar fi afecţiuni cronice, inclusiv tratamentul durerii. În reabilitarea medicală sunt folosite echipamente speciale și aparatură de ultimă generație iar echipa de medici, kinetoterapeuți şi fizioterapeuți reușesc, în 14-28 zile de terapie, să obțină rezultate vizibile în ceea ce privește mobilitatea pacienților.

La ce să vă aşteptaţi în timpul sesiunilor de reabilitare medicală?

Pe parcursul mai multor ședințe, medicii, kinetoterapeuţii şi fizioterapeuţii vor utiliza o varietate de metode de tratament, inclusiv masaj, întinderi, exerciții, ecografii și manipularea manuală a articulațiilor dvs. pentru a ajuta la gestionarea durerii și pentru a îmbunătăți mobilitatea fizică.

Înainte de prima sesiune de reabilitare medicală se face o evaluare inițială, inclusiv evaluarea modului în care vătămarea sau starea dvs. vă afectează starea de sănătate. Astfel, specialiştii în domeniu vor petrece timp pentru a vă cunoaște și a vă înțelege starea, preocupările și obiectivele dvs.