Totul despre corpurile de iluminat pentru baie

Totul despre corpurile de iluminat pentru baie

In baie, ca si in orice alta incapere, este important sa existe doua tipuri de corpuri de iluminat: unul pentru iluminatul general si altul pentru cel secundar. Cel general, poate sa fie constituit din plafoniere montate pe tavan sau spoturi montate pe conturul camerei. Cel secundar trebuie sa se focuseze intotdeauna pe amplificarea unor detalii dintr-o anumita zona, asa cum ar fi, de exemplu, in jurul oglinzii.

Cea mai eficienta modalitate prin care poti sa asiguri o cantitate de lumina suficienta in baie este sa folosesti corpuri de iluminat cu becuri LED. Acestea din urma sunt durabile, rezistente si nu isi pierd din calitatea luminii nici macar in ultimele clipe de viata.

Recomandari pentru a avea o lumina cat mai buna in baie

Intr-o baie este necesar sa fie o cantitate de lumina suficienta pentru a favoriza desfasurarea activitatilor tale. Pentru o baie este suficient sa alegi corpuri de iluminat cu becuri LED care sa aiba o cantitate totala de 4000 de lumeni. Lumina pe care o folosesti in baie trebuie sa aiba o temperatura de culoare sau o tenta de alb cald sau alb neutru pentru a nu distorsiona culorile. Suntem siguri ca atunci cand te aranjezi la oglinda din baie doresti ca totul sa iti fie prezentat exact asa cum trebuie. Nu este recomandat sa alegi un mix intre cele doua tipuri de lumina.

Totul despre corpurile de iluminat pentru baie
sursa:instalmen.ro

In baile cu gresie si faianta de culoare inchisa, este recomandat sa instalezi mai multe corpuri de iluminat deoarece culorile inchise nu reflecta lumina. In zona dusului sau a cazii de baie in mod ideal, este recomandat sa montezi spoturi cu fascicol larg, orientabile, construite in mod special cu protectie

Totul despre corpurile de iluminat pentru baie
sursa:instalmen.ro

impotriva patrunderii apei, aburilor, prafului si a altor impuritati.

Daca iti doresti un iluminat cat mai bun in zona oglinzii, atunci cel mai bine este sa montezi corpuri de iluminat de o parte si de alta a oglinzii. Astfel, vei obtine o lumina uniforma care nu te va orbi in momentul in care privesti fix spre aceasta zona. Culorile care nu distorsioneaza, nu produc umbre si nici straluciri nedorite sunt ideale pentru un machiaj sau barbierit perfect.

Siguranta oferita de corpurile de iluminat in baie

Iluminatul spatiilor cu o umiditate crescuta trebuie sa fie inainte de toate sigura. Regula principala este ca la mai putin de 60 cm de dus sau cada toate tipurile de corpuri de iluminat trebuie sa fie protejate impotriva picaturilor de apa. De asemenea, trebuie sa fie alimentate de la o sursa de joasa tensiune. In spatiile foarte mici este recomandat sa te asiguri ca toate corpurile de iluminat se afla la o distanta sigura si sunt protejate.

De asemenea, alege numai produse certificate si comercializate de producatori recunoscuti pe piata de profil pentru a te asigura ca sunt fabricate corespunzator si functioneaza fara riscuri. Siguranta ta este importanta si trebuie sa acorzi prioritate acestui lucru inainte de orice tip de design interior.

In baie este bine sa ai corpuri de iluminat care sa iti ofere o lumina suficienta si, daca respecti recomandarile noastre atunci te vei bucura de acestea in cele mai bune conditii.