3 criterii de care sa tii cont inainte de achizitia unui mop cu aburi

mop cu aburi

In cazul in care aspiratorul tau nu ti se pare eficient, probabil te intrebi ce s-ar schimba daca ai achizitiona un mop aburi. Acest produs poate inlocui cu succes majoritatea uneltelor de curatenie, deoarece are efect pe orice suprafata. In timpul procesului de curatenie se foloseste doar apa, astfel ca mediul din jur ramane unul sanatos pentru copii si pentru animalele de companie.

Pe langa asta, aburul format cu ajutorul mopului este suficient de puternic pentru a ucide bacteriile si microbii din aer, fara sa fie nevoie de alte solutii. Totusi, fiecare produs de acest tip este diferit si trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a lua decizia finala. Iata 3 criterii de care sa tii cont pentru achizitia unui model de calitate de la polti.ro!

1. Aspect

Aparatele de curatat cu aburi au dimensiuni si forme variate. Modelele care se pot tine in mana sunt create pentru spatiile mici si permit igenizarea rapida, fiind ideale pentru cabine de dus, chiuvete, obiecte de mobilier, oglinzi sau perdele. Incalzirea acestora are loc in maximum 3 minute, iar boilerul poate ajunge pana la o presiune de 3 Bar.

Acest mop cu aburi vine la pachet cu un concentrator de abur, care are forma curbata si garanteaza directionarea jetului in zonele greu accesibile. Un alt accesoriu util din cutie este peria cu fire din alama, care poate fi utilizata pe suprafete dure, cum ar fi fonta sau cimentul.

Vrei sa achizitionezi un mop cu aburi clasic? Un astfel de model functioneaza intr-un mod asemanator cu aspiratoarele obisnuite si iti permite sa-ti ingrijesti casa intr-un mod natural, folosind doar apa de la robinet. Filtrul din interior reduce trecerea sarurilor minerale si impiedica formarea calcarului, ceea ce prelungeste durata de viata a produsului.

De asemenea, rezervorul incorporat poate fi dificil de umplut, dar avand dimensiunile mari, permite o curatare mult mai profunda. Capatul portabil integrat se poate folosi impreuna cu periile suplimentare, pentru a asigura eliminarea murdariei de pe orice suprafata.

2. Motor

Puterea motorului unui mop cu aburi o vei gasi in descrierea cu specificatiile tehnice ale produsului. Este recomandat ca aceasta sa fie de minimum 1,000 W, deoarece in felul acesta stii sigur ca produsul se incalzeste rapid si are o rata de absorbtie buna.

Testele efectuate in laboratoare independente arata faptul ca un mop de calitate poate elimina pana la 99,99% dintre virusuri, germeni si bacterii. Cauta un model fara fir, fiindca manerul telescopic este mai usor de manevrat si iti permite sa ajungi in fiecare colt din locuinta. In plus, acest produs dispune de functia de retinere a prafului cu ajutorul lavetei electrostatice si usuca imediat suprafata, fara a lasa urme.

mop cu aburi

3. Garantie

Un magazin online care cuprinde astfel de produse poate oferi o garantie valabila pana la 24 de luni pentru fiecare articol. Prin intermediul acesteia, poti solicita reparatia, inlocuirea sau restituirea unui mop cu aburi, in conformitate cu legea 449/2003, Art.11, Alineat 2.

Perioada de timp pentru reparatii dureaza pana la 15 zile, acest proces fiind efectuat cat se poate de rapid in functie de fiecare situatie. Garantia nu acopera, insa, daunele accidentale sau utilizarea necorespunzatoare. De aceea, este important sa citesti cu atentie instructiunile cuprinse in manual.

Cum poti prelungi durata de viata a unui mop cu aburi?

Un aparat cu aburi trebuie spalat la masina pentru a se mentine intr-o stare cat mai buna si necesita inlocuirea frecventa a filtrelor de apa. Daca il utilizezi in mod corect, acesta te ajuta sa ai parte de o locuinta curata de fiecare data si reprezinta o solutie eficienta pentru inlocuirea produselor sanitare clasice.