Alegerea echipamentului esențial pentru mica ta afacere agricolă

Alegerea echipamentului esențial pentru mica ta afacere agricolă

Mecanizarea reprezintă  25 % din costurile de exploatare la o fermă, așadar alegerea echipamentului agricol adecvat este un factor cheie pentru o afacere agricolă.

Cu o varietate foarte mare de mașini și mărci care diferă în calitate, funcționalitate și preț, fermierilor le este dificil să decidă care produse sunt cele mai potrivite pentru o fermă mică. Pentru alegerea mașinilor adecvate afacerii tale, trebuie să înțelegi și să evaluezi cerințele afacerii tale, să teă documentezi bine asupra utilajelor disponibile și să compari opțiunile.

Identificarea nevoilor

Atunci când cumperi utilaje agricole, trebuie să ai o imagine foarte clară asupra tipurilor de sarcini care vor fi efectuate în fermă, cât și ce instrumente sunt necesare pentru îndeplinirea acestor sarcini.

Te-ar putea ajuta să răspunzi la următoarele întrebări:

        Vei lucra pământul sau vei crește animale?

        Cu ce animale vei lucra?

        Vei cosi doar o mică suprafață de teren sau vei cultiva pământul folosind  îngrășăminte?

Odată ce ai decis ce ai nevoie cu adevărat, poți începe să cauți echipamentul care se potrivește cel mai bine cerințelor tale specifice.

 

Următoarea listă de produse agricole esențiale te va ajuta să-ți începi mica afacere agricolă:

 Tractor

Folosit la împingerea sau la tractarea utilajelor agricole, tractorul este fără îndoială cea mai emblematică piesă de echipament agricol disponibil. Este instrumentul necesar pentru orice fermier, indiferent  dacă intenționează să cultive pământul sau să crească animale.

Începând cu anii 90, tractoarele au beneficiat de îmbunătățiri tehnologice importante, iar unele utilaje sunt echipate cu console de control care arată mai degrabă a cabină de piloți de avion. Pentru a conduce o fermă mică, toate cerințele tale  trebuie să se regăsescă în gama de utilitate a tractorului compact, care se prezintă cu mașini versatile, cuprinse între 15kw și 50Kw. Acestea au multe dintre caracteristicile găsite la tractoarele mai mari și mai scumpe și ar trebui să -ți permită să faci aproape orice trebă din fermă.

 Accesorii pentru tractoare

Tractoarele compacte, ca atare, sunt destul de inutile, însă atunci când sunt echipate cu accesoriile potrivite, pot îndeplini o varietate nesfârșită de sarcini. Instrumentele populare din spate sau din față includ cositoare, încărcătoare, cultivatoare, semănătoare, pulverizatoare, presă de balotat, remorcă de împrăștiat gunoi, disc rotavator, pluguri și multe altele.

Alege instrumentele care vor adăuga flexibilitate și versatilitate tractorului. Evită să cumperi echipamente supradimensionate, în speranța că vor face treaba mai repede. Dimpotrivă, acest lucru poate suprasolicita motorul și te poate forța să acționezi  într-o gamă de viteză redusă. Pentru a putea opera cu viteza optima, tractorul și utilajul trebuie să se potrivească la mărime.

 

Echipamente de recoltare

Echipamentele moderne de recoltare le permit fermierilor să economisească timp prețios și costuri cu forța de muncă în timpul campaniilor de recoltare. Aceste mașini, care recoltează în medie 60 de ha pe zi, includ combine și culegătoare de furaje, cartofi, sfeclă și in.

 

Camionetă

Evident că o camionetă nu va înlocui niciodată un tractor, dar poate oferi o alternativă interesantă de transport pentru fermieri. Fiind atât rapide, cât și puternice, vehiculele de ultimă generație pot fi utilizate pentru o mare varietate de sarcini ușoare, medii și grele. Ele pot fi folosite la o gamă largă de sarcini din jurul fermei, dar au și capacitatea de a ieși din fermă și de a intra în pădure. Practic, reprezintă o alegere atractivă pentru a-ți face treaba rapid.

 

Echipament pentru animale

Echipamentele agricole specifice creșterii animalelor acoperă totul, de la alimente la aprovizionare cu apă, adăpost și opțiuni de transport. Echipamentele de hrănire pentru animale includ remorci de furajare, hrănitoare, platforme de alimentare, fronturi de furajare și găleți de alimentare.

 

Remorcile pentru animale sunt, de asemenea, un echipament obligatoriu care-ți va oferi eficiență în deplasarea animalelor dintr-un loc în altul. Alegerea ar trebui făcută în funcție de felul animalelor și de numărul animalelor transportate. La cumpărarea unei remorci pentru animale trebuie avute în vedere siguranța și nivelul de confort al animalelor, precum și capacitatea de transport și durabilitatea echipamentului.

 Unelte

Există unelte de bază, fără de care nici un fermier nu poate lucra. Uneltele de vârf pentru grădinărit includ  lopată, furcă, sapă, greblă și roabă, care pot fi folosite pentru aproape tot ce este în jurul fermei. Caută mărci care oferă o garanție pe viață pentru uneltele de calitate premium și asigură-te că ai grijă de ele. Când sunt lăsate afară, în aer liber săptămâni întregi, durata lor de viață profesională se poate reduce considerabil.

 Încearcă echipamentul

Vehiculele agricole reprezintă o investiție financiară importantă și este bine să fii foarte atent atunci când le alegi. Un criteriu important este ergonomia. Scaunul, pedalele, volanul, clapeta de accelerație și controlul transmisiei trebuie să fie bine amplasate și să se poată manevra confortabil.

 

Încearcă să conduci de mai multe ori vehiculele care te interesează. Nu te grăbi cu decizia; dacă nu te simți confortabil, acest lucru va duce la oboseală, stres și pierderea productivității pe termen lung. Deoarece vei petrece în acest spațiu limitat mai multe ore, verifică spatiul de depozitare și condițiile microclimatice care te vor proteja de vibrații, zgomot și alte influențe adverse.

 Caută cel mai bun raport calitate / preț

Când cumperi utilaje scumpe, nu uita să iei în considerare următoarele aspecte:

        Preț

        Performanţă

        Putere

        Piese de schimb

        Asistență pentru produs

        Prestigiu

        Achiziționare.

 

Alege-ți  atent marca. În timpul campaniei de recoltare, presiunea timpului este la apogeu, iar mașinile trebuie să fie fiabile. Fermierii începători ar putea prefera să aleagă mărci cunoscute, cu o bună reputație a dealerului și o rezervă de produse. Găsește un dealer care nu este prea departe, astfel încât să poți rezolva cu ușurință și rapid orice probleme ar apărea la vehicul. Nu cheltui prea mult pe utilaje agricole în primii ani de la începerea afacerii.

 

Dacă nu ai deloc experiență în agricultură, cea mai utilă și mai practică resursă vor fi alți fermieri. Vorbește cu fermierii care au ferme de mărime similară cu a ta și întreabă-i despre avantajele și dezavantajele mașinilor pe care intenționezi să le achiziționezi. Află care este sursa lor de echipamente și află despre experiența, metodele și sistemele lor. Poți beneficia enorm de pe urma expertizei lor și poți economisi o mulțime de frustrări, bani și timp, evitând să faci aceleași greșeli de începător.

 

Cumpără lanțuri industriale și lanțuri agricole de calitate, marca Donghua numai de pe www.leco.ro.