Analko – Avantajele procesului de anodizare al profilelor din aluminiu

analko

Compania Analko este o companie renumita la nivel national datorita proceselor elaborate si moderne care fac referire la conceperea, prelucrarea si procesarea confectiilor metalice. Aceasta companie are o vechime indelungata pe piata si a cautat de-a lungul timpul sa-si performeze activitatea prin cele mai bune servicii oferite publicului vast.

Inca din 1974, momentul in care a luat fiinta pentru prima data compania Analko, aceasta si-a concentrat energiile catre cresterea randamentului serviciilor oferite, in domeniul de debitare profile metalice, de sticla, aluminiu si otel, cat si de vopsire dupa un model avansat, sudare, anodizare etc. Astfel, prin intermediul companiei Analko esti cu un pas mai aproape de a-ti vedea visul impinit, de a pune in functiune o afacere infloritoare cu ajutorul unei cladiri impresionante si rezistente, realizata la “patru ace”.

Una dintre principalele specialitati ale companiei este vopsirea in camp electrostatic, proces ce este renumit si cunoscut pentru proprietatile de anodizare aluminiu. Ce reprezinta acest lucru?

La Analko poti solicita procesul de anodizare a unor profile aluminiu CNC sau de vopsire in camp electrostatic, aceasta fiind una dintre cele mai noi si moderne metode de vopsitorie. Prin intermediul acesteia se presupune utilizarea unor vopsele cu mult diferite fata de vopselele traditionale si care prezinta un grad de acoperire mai ridicat, o rezistenta indelungata, precum si un proces mult mai redus ca timpi de lucru.

Prin intermediul acestui proces, la Analko aluminium se folosesc tehnologii de ultima ora care au capacitatea de a transforma acest proces aparent nesigur pentru operatori (asa cum se intampla in cazurile de vopsire clasica), intr-unul perfect sigur pentru sanatatea acestora. In cadrul operatiei de vopsire in camp electrostatic se utilizeaza echipament specializat dupa ce ulterior s-au parcurs o serie de pasi de prelucrare a aluminiului, care sa asigure bunul mers al procesului si priza vopselei de catre profilul de aluminiu.

In speta, vopselele folosite sunt de tipul unei pudre specializate, care ulterior proceselor de pregatire a materialului de baza si respectiv a aluminiului, ajunge sa fie pulverizat in mai multe straturi si apoi impregnat, uniformizat si uscat cu ajutorul unor cuptoare speciale. De-a lungul intregului proces se are in vedere respectarea unor parametri stricti si a unor reguli care sa ateste calitatea dorita. In speta, acest timp de vopsire este net superioara tehnicilor de vopsire clasica care tind sa necesite improspatare intr-un timp mai scurt fata de vopsirea in camp electrostatic.

Pe langa acest avantaj, procesul insusi este unul certificat si se deruleaza cu tehnologii de ultima ora care au un grad de poluare redus. Astfel, in cadrul acestui proces de anodizare nu se pierd cantitati de materie prima si/sau stropi de vopsea.

Totodata, acoperirea este uniforma si se realizeaza in straturi subtiri astfel incat suprafata sa fie cat mai plana, fara denivelari sau parti inestetice.

Astfel, profilele de aluminiu sunt invaluite intr-un strat protector care rezista mai mult timp sub incidenta a unor socuri sau a unor conditii de mediu neadecvate. De asemenea profilele de aluminiu se pot vopsi in nuante diverse, astfel incat rezultatul sa fie unul fabulos.