Cum sa intretii in mod corect dusul ?

Cum sa intretii in mod corect dusul ?

Daca ai decis sa renunti la cada dar si la dusul cu cadita pentru a instala un dus de tip walk – in (aici) atunci in mod sigur ai fost convins de numeroasele avantaje pe care poate sa ti le ofere. Intretinerea usoara, confortul din timpul utilizarii, economia de spatiu, posibilitatea de a crea un design minimalist, toate sunt avantaje care nu sunt de trecut cu vederea.

Dusurile de tip walk – in reprezinta o solutie optima atat pentru mediul rezidential cat si pentru hoteluri, hosteluri, fabrici si alte zone comerciale si industriale in care se preteaza utilizarea unei astfel de instalatii. Pentru a te putea bucura de toate avantajele oferite de o astfel de instalatie, trebuie sa te asiguri ca toate elementele, in special rigola dus este intretinuta corespunzator.Cum sa intretii in mod corect dusul ?

Etape de respectat in intretinerea unei rigole dus

In timp pot sa se acumuleze multe reziduuri care pot sa blocheze modul in care se scurge apa prin aceste rigole dus. Este esential sa intretii corespunzator instalatia pentru a nu avea probleme si sa te bucuri de toate avantajele oferite.

Intretinerea corespunzatoare a unei rigola dus este esentiala si pentru cresterea duratei de viata. Pentru a face acest lucru este esential sa parcurgi cativa pasi esentiali.

Periodic este recomandat sa scoti gratarul cu ajutorul unui carlig special pe care il primesti impreuna cu aceste rigole dus in momentul achizitionarii. Apoi spala canalul de scurgere cu apa si foloseste un agent de curatare cu efect de regenerare pentru suprafetele din inox. Astfel vei putea preveni depunerea calcarului pe partile lucioase ale rigolei de dus.

Urmatorul pas este sa te asiguri ca vei indeparta murdaria grosiera care s-a acumulat in timpul dusurilor din ultima vreme. Cele mai multe reziduuri se acumuleaza sub gratarul detasabil. Curata zona foarte bine cu ajutorul unui jet de apa puternic.

Indeparteaza si sifonul de miros si curata totul cat mai in profunzime pentru a te asigura ca apa se va scurge corespunzator si vei putea sa te bucuri de o instalatie performanta si eficienta. Teava de evacuare se poate curata si cu ajutorul unei spirale. Dupa ce ai curatat toata aceasta zona este bine sa te asiguri ca ai pus totul la loc exact asa cum a fost si invarte inchiderea de siguranta astfel incat sa fie pozitionat la 900.

O solutie optima pe termen lung pentru orice tip de spatiu

Canalul de scurgere si gratarul trebuie sa fie curatate de cel putin patru ori pe an in timp ce sifonul trebuie curatat o data pe an. Obiectele sanitare de acest tip trebuie alese corespunzator si in functie de opinia unui specialist in domeniu.

Instalarea unei rigole dus se face foarte usor dar pot sa existe si situatii in care nu se potrivesc la instalatia existenta si este necesar sa te axezi catre alte solutii. Aceste rigole dus pot sa fie o solutie foarte buna atat pentru spatiile mici cat si pentru cele cu dimensiuni generoase. Este o abordare moderna si functiile suplimentare pe care le poti avea sunt similare cu alte tipuri de instalatii asadar vei putea sa te bucuri de tot confortul posibil.