Cand si de ce sa calatoriti in Romania

Cand si de ce sa calatoriti in Romania

Climatul temperat continental si diversitatea zonelor fac din Romania o destinatie turistica placuta in toate anotimpurile. Sarbatorile in Romania, va garantam, vor ramane pentru totdeauna o amintire placuta.

In functie de regiunea aleasa, este de preferat sa se tina cont de conditiile climatice ale sezonului pentru a face un circuit sau pentru un sejur in Romania. Cea mai buna perioada pentru litoralul romanesc al Marii Negre este intre lunile mai si septembrie. Cu toate acestea, daca turistii vin la Marea Neagra pentru tratamente pot veni pe tot parcursul anului (chiar si in extrasezon pentru o calatorie ieftina). Daca nu stiai, Romania are 1/3 din potentialul de namol al intregii Europe.

Sejururile in Delta Dunarii, sit protejat UNESCO, sunt recomandate pentru perioada cuprinsa intre aprilie si octombrie (pentru pescuit doar toamna). Fanii drumetiilor montane inalte sunt interesati sa evite lunile de iarna cand este posibila caderea zapezii. Pentru practicarea schiului au de ales intre mai multe statiuni montane.

Romania este o tara de descoperit facand un circuit, un sejur de doua saptamani pentru a vizita intreaga tara, o calatorie tematica pentru cei care au la dispozitie o saptamana de vacanta sau un circuit cu masina pentru a fi in deplina libertate. De asemenea, turistii pot veni aici si intr-un city breake de doua trei zile si pot vedea orasele mari ale tarii. Pentru capitala, cea mai avantajoasa oferta o gasiti pe mrg.apartments la cazare  in regim hotelier .

Fiecare sezon are farmecul sau: primavara si toamna ofera in aceasta tara locuri atat de verzi colorate. In cele din urma, in ciuda temperaturilor scazute, Transilvania, Bucovina si Maramuresul sunt regiuni de descoperit in timpul iernii pentru pitorescul traditiilor lor populare.

Ateneul Roman

O icoana a tarii este Ateneul Roman. Este o sala de concerte situata in centrul Bucurestiului. A devenit un monument important, inaugurat in 1888. Ateneul este principala sala de concerte a orasului, care gazduieste filarmonica George Enescu si festivalul international anual de muzica George Enescu.

In interior sunt aproximativ 600 de locuri amenajate pentru toti cei care merg sa se bucure de concertele care au loc acolo. Pentru a intra in ea puteti merge in orice zi, cu exceptia zilelor de luni, iar preturile biletului variaza in functie de concert.

Muzeul Satului- Bucuresti

Un alt loc de vazut in Romania este Muzeul Satului, sau cunoscut si sub numele de Muzeul Vilei. Situat in orasul Bucuresti, capitala Romaniei. A fost creat in 1936 de Dimitrie Gusti, Victor Ion Popa si Henri H. Stahl. Este un muzeu etnografic in aer liber care prezinta diferite exemple de arhitectura romaneasca. Are aproximativ 100 de mii de metri patrati pentru a calatori.

Pentru a fi muzeu trebuie sa platesti o taxa de intrare si sa respecti un program, dar merita sa vizitezi si sa faci turul celor 272 de cladiri pe care le are de oferit. Aici poti calatori inapoi in timp si poti afla cum au trait diferitele regiuni ale tarii de-a lungul anilor.

Parcul Herastrau

Este locul cu cea mai multa vegetatie din Bucuresti. Acesta este situat in capitala tarii. Zona in care a fost construit parcul nu a fost niciodata de mare interes urban, deoarece a fost o zona cu multa umiditate. In prezent are o suprafata de 1,1 km² si ofera loc de relaxare pentru toti bucurestenii si pentru turisti.