Cat de important este ghiveciul pentru dezvoltarea plantelor?

Cat de important este ghiveciul pentru dezvoltarea plantelor?

Florile sunt cu siguranta unele dintre cele mai atractive parti ale unei case, mai ales atunci cand sunt intretinute corect, insa pentru asta vei avea nevoie si de ghivece de flori potrivite.

Pe Shopeo ai la dispozitie un intreg marketplace din care poti alege ghivecele potrivite pentru plantele tale. In acest magazin online poti gasi inclusiv oferte si reduceri la suporturi pentru flori si la ghivece de toate formele si dimensiunile, astfel incat plantele tale sa se dezvolte armonios.

Cum alegi ghiveciul potrivit

Unele dintre cele mai populare ghivece, atat pentru aspect cat si pentru rezistenta, sunt reprezentate de toata gama de ghivece ceramice. Acestea sunt si unele dintre cele mai vechi forme ale ghiveciului cunoscut in prezent si s-a dovedit ca pot gazdui inclusiv plante de dimensiuni mari, cu radacini puternice si care au nevoie de atentie speciala.

Cu totii ne dorim ca plantele din ghiveci sa creasca frumos si sa ramana sanatoase cat mai mult timp posibil. Din pacate, cei mai multi dintre noi fac mari greseli atunci cand vine vorba de alegerea ghivecelor pentru plantele noastre. Acest lucru poate deteriora planta si poate duce la o stare de sanatate precara a acesteia. In dorinta excesiva de a avea ghivece moderne, uitam ca cel mai important scop al acestui produs este de a oferi plantei exact conditiile potrivite pentru o crestere sanatoasa.

Pentru a cerceta planta pe care o cumperi, internetul este un loc excelent pentru a incepe. Ia in considerare cu atentie dimensiunea si forma ghiveciului, precum si materialul si culoarea acestuia. Incearca sa faci cat de multe cercetari poti inainte de a face o achizitie.

Atunci cand te gandesti daca sa cumperi sau nu un ghiveci pentru o noua planta, trebuie sa ti cont de dimensiunea radacinii plantei in raport cu dimensiunea acesteia. Acest lucru te va ajuta sa determini dimensiunea ghiveciului necesar. Plantele viguroase cu radacini mari au nevoie de multa apa, care este controlata de locul in care este amplasata planta in gradina. In magazinele online, ai la dispozitie zeci de optiuni, intr-o varietate de forme, dimensiuni si culori, asa ca vei gasi cu siguranta unul perfect pentru gradina ta.

Forma ghiveciului dicteaza modul in care creste planta.

Deoarece ghivecele rotunde au suficient spatiu pentru ca radacinile sa se intinda in sol, acestea sunt ideale pentru plantele care au nevoie de multa apa pentru a fi hidratate.

In cazul celor patrate sau dreptunghiulare, este foarte posibil ca apa pe care o turnam pentru a hidrata planta sa se acumuleze in cantitati mai mari in colturi, ceea ce va face ca radacinile sa primeasca mai multa apa decat este necesar, ceea ce va duce la putrezirea radacinilor.

Poti da viata casei tale cu ajutorul plantelor! Exista multe tipuri de plante din care poti alege, iar fiecare dintre ele poate aduce o atmosfera diferita intr-o camera. Fie ca doresti sa adaugi un strop de culoare sau sa aduci un element natural in spatiul tau, plantele sunt o modalitate excelenta de a face exact acest lucru.