Ce cauta un client la afacerea ta?

Ce cauta un client la afacerea ta?

Mediul online devine tot mai atractiv pentru cei ce vor sa faca shopping sau sunt in cautarea unei inspiratii. Asadar este firesc sa vedem ca solicitarile de creare magazin online sunt tot mai numeroase de la zi, la zi. Datorita acestui fenomen au aparut foarte multe magazine care se bat intre ele cu diferite oferte si produse pentru a atrage atentia clientilor. Si cum este firesc apar noi lucruri, criterii dar si observatii pe care trebuie sa le stiti si sa le aplicati daca doriti sa va bucurati de un flux de clienti cat mai bun.

O simpla cautare pe internet a termenului de “shop” sau “magazin online” va rezulta intr-o multitudine de siteuri gasite de catre motorul de cautare. Apare o intrebare simpla, “cum pot atrage mai multi clienti pe siteul meu?” Apeleaza la o agenti seo precum crestemafaceri.ro .

Tineti cont de parerea clientilor

Cand va ganditi sa demarati la creare magazin online tineti cont de cateva lucruri importante: Client, imagine, implicare si transparenta.

Clientul este elementul care tine in viata orice afacere, mai ales cand este vorba de un magazin online sau fizic. De foarte multe ori clientii gasesc magazine online unde experienta de shopping este slaba, fie ca vorbim despre greseli de listare a preturilor, produse de o calitate indoielnica, dar si alte probleme.

In primul rand nu uitati ca o etapa foarte importanta in procesul de creare magazin online este listarea produselor. Fotografiile de produs au un rol esential in calitatea experientei de shopping pe care clientii si cei ce va viziteaza siteul. Asigurati-va ca aceste imagini sunt la o dimensiune buna si ofera o buna vizibilitate a detaliilor. Apelati un fotograf specializat in acest gen de fotografie pentru a asigura o calitate cat mai buna a imaginilor. Evitati sa folositi imagini preluate de pe internet deoarece acestea pot infatisa versiuni diferite ale produsului, pot fi la o calitate mult prea slaba sau sunt protejate prin drepturile de autor ale detinatorilor de drept.

Imaginea conteaza!

Imaginea siteului conteaza foarte mult, pentru un vizitator sau client, un site proiectat gresit, il poate determina sa paraseasca magazniul online. Optati pentru un aspect simplu, aerisit si bine structurat care sa ofere un acces facil atat vizual cat si ca functii pentru clienti. Folositi categorii de produse gandite logic, pentru a usura vizitatorilor accesul la produsul cautat.

Implicati-va in procesul de asistenta a clientilor. Raspundeti prompt la solicitari si mai ales, in cazul in care primiti un feedback negativ actionati rationali si incercati sa solutionati cat mai repede orice problema. Este cel mai bine sa oferiti incredere prin transparenta, astfel veti avea mai multe sanse de a capta atentia potentialilor clienti.

Tineti cont ca de cele mai multe ori oamenii cauta acele magazine care ofera produse de calitate, consiliere si mai ales incredere. Apelati la experti care va pot ajuta in procesul de creare magazin online. Numai asa veti putea rezista si te vei putea bucura de succes.