Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi un cuptor incorporabil

Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi un cuptor incorporabil

Cuptoarele incorporabile au devenit electrocasnice de actualitate in bucataria multor romani. Pe langa faptul ca se pot incastra usor in mobilierul de bucatarie fara sa fie incorporate alaturi de o plita sau aragaz, cuptoarele de acest fel sunt foarte performante fiind dotate cu functii speciale care ajuta la prepararea in conditii optime a retetelor preferate.

La fel ca si in cazul aragazelor se gasesc cuptoare incorporabile pe gaz si electrice. Cele electrice sunt mai avantajoase deoarece sunt multifunctionale si permit mult mai multe tipuri de coacere pentru o gama larga de produse alimentare. De cealalta parte, cele pe gaz sunt mai potrivite pentru carne, sau preparate ce necesita mai multa umiditate. Daca doresti sa achizitionezi un cuptor incorporabil atunci e bine sa ai in vedere mai multe aspecte:

Usa cuptorului incorporabil

Este important ca usa sa se deschida foate usor si lin. De asemenea trebuie sa poata ramane deschisa in orice pozitie, fara sa depui efort. E bine sa fii atent si ca usa sa se inchida la fel de lin astfel incat sa nu trebuiasca sa o trantesti cu putere, deoarece riscul de a se strica mai usor creste considerabil.

Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi un cuptor incorporabil

Geamul usii cuptorului

Fii atent ca geamul usii de la cuptorul incorporabil sa fie dintr-o sticla termoizolanta. Pe langa asta, trebuie sa iti permita o vizibilitate clara asupra preparatelor din interior astfel incat sa nu fii nevoit sa deschizi mereu usa si sa se piarda din caldura.

Atentie la interior

Interiorul cuptorului incorporabil trebuie sa fie voluminos. Este un avantaj pentru cuptoarele electrice ca sunt dotate si cu becuri la interior. E important sa vezi daca poti gasi becuri de schimbat, altfel risti sa nu mai poti utiliza aceasta functie in cazul in care se arde unul dintre becuri. Daca nu ai luminat cuptorul la interior nu vei putea vedea bine in timpul prepararii fara sa deschizi usa.

Tavi si gratare

Verifica daca aceste cuptoare incorporabile pe care le-ai gasit au si tavi sau gratare incluse. E bine sa ai minim 3 rafturi astfel incat sa poti prepara mai multe mancaruri in acelasi timp. De asemenea, verifica daca poti scoate usor gratarele sau tavile din cuptor.

Acestea sunt doar cateva din lucrurile de care e bine sa tii cont in alegerea unui cuptor incorporabil. Cele mai noi modele care vin dotate cu numeroase functii suplimentare ce fac gatitul o adevarata placere, le poti gasi online pe siteul Techstore.ro Electrocasnice Excelente acolo unde ai parte de numeroase oferte si promotii in fiecare zi.