Cele mai bune sfaturi pentru a alege șamponul potrivit pentru părul tău

Cele mai bune sfaturi pentru a alege șamponul potrivit pentru părul tău

Să alegi șamponul potrivit pentru șuvițele tale nu e o sarcină tocmai ușoară, mai ales când te simți copleșit de varietatea de opțiuni. Înainte de a te decide, ia-ți câteva momente pentru a citi următoarele sfaturi simple.

  1. Ține cont atât de părul tau, cât și de sănătatea scalpului!

Majoritatea credem că șamponul este doar un agent de curățare pentru părul nostru. Și, cu toate că acest lucru este, în general adevărat, șampoanele joacă un rol major pentru a ne ajuta să menținem scalpul sănătos. De exemplu, dacă ai scalpul gras, ar trebui să alegi un șampon care are o concentrație mai mare de sulfați. Sulfații ajută la curățarea în profunzime a uleiului de pe scalp și la eliminarea impurităților. Cea mai bună idee este să citești cu atenție eticheta, înainte de a cumpăra un produs.

  1. Uneori, meriți să te răsfeți!

Lucrurile bune au adesea un preț. Ar trebui, pe cât posibil, să alegi un șampon cu ingrediente minime. Nu este necesar să cumperi produse organice, ci poți alege, pur și simplu, un șampon „curat”. Șampoanele organice conțin ingrediente naturale și sunt adesea de înaltă calitate. Cele mai multe șampoane comerciale și ieftine au o proporție mai mare de săpunuri și sulfați, care însă, nu fac mare lucru pentru părul tău. Permite-ți luxul de a achiziționa un șampon scump, mai ales când ai nevoie de tratament pentru o anumită probleme.

  1. Nu te teme de șamponul uscat!

Multora dintre noi ne este frică să cumpărăm șampoane care conțin sulfați. Însă aceștia sunt utili atunci când dorești să experimentezi senzația de scalp curățat în profunzime. Cu toate acestea, dacă ai părul uscat, ondulat sau creț, cea mai bună opțiune este să eviți șampoanele care conțin sulfați, deoarece aceștia pot usca și mai mult părul. Iar părul creț, cât și cel ondulat, au nevoie de ingrediente care să hidrateze cât mai bine structura firului de păr, pentru ca buclele să devină cât mai definite.

  1. Dacă ai parul gras…

ersoanele cu păr gras ar trebui să evite șampoanele hidratante sau pe cele care sunt destinate persoanelor cu părul creț. În schimb, ar trebui să cauți termeni precum „întărire” sau „mai mult volum”. În cazul părului gras, e necesar, de asemenea, să masezi bine rădăcinile și scalpul, mai mult decât de obicei, pentru a elimina concentratul uleios. Ai putea să încerci și un șampon de clarificare.

  1. Dacă ai părul uscat…

Ar trebui să cauți trăsăturile exact opuse ale unui șampon conceput pentru părul gras. Să spui un ferm ”nu” șampoanelor concepute exclusiv pentru întărirea sau fortificarea scalpului. Aceste produse îți pot priva scalpul de hidratarea necesară. Pentru scalpul uscat, cu mâncărime sau descuamat, ar trebui să alegi un șampon hidratant. Metanolul, uleiul de tea tree și alte ingrediente naturale se găsesc adesea în șampoanele pentru păr uscat. De asemenea, ar trebui să eviți orice tip de șampon care conține sulfați.

  1. Dacă ai mătreață…

Mătreața poate apărea atât în cazul părului uscat, cât și atunci când scalpul produce exces de sebum, care nu este clătit corespunzător. Pe de altă parte, mătreața poate indica și afectiuni precum alergii sau infecții. Încearcă, de asemenea, să alegi șampoane care conțin, ca ingredient activ, acid salicilic, pyrithione zinc, sulfura de seleniu.

  1. Dacă te confrunti cu căderea părului…

În mod ideal, substanțele chimice care trebuie evitate în acest caz sunt laurilsulfat de sodiu, lauril sulfat de amoniu, parabenii,  formaldehida, derivații alcoolului laurilic, propilen glicol. De asemenea, caută, pe cât posibil, să alegi șampoane care conțin ingrediente active naturale.

Așadar, ia în calcul tipul de păr, dacă suferi de anumite afecțiuni ale scalpului, citește cu atenție eticheta și protejează-ți părul, alegând șamponul cel mai potrivit.