Conceptele optimizării SEO văzute prin ochii specialiștilor

Conceptele optimizării SEO văzute prin ochii specialiștilor

Vazuta prin ochii brandurilor, optimizarea SEO nu pare un proces foarte complicat. Totusi, specialistii se indoiesc ca un site sau un business, se poate dezvolta astazi in lipsa acestor servicii. SEO cuprinde tot ceea ce inglobeaza o pagina de calitate pe care-ti face placere sa o accesezi si la care revii cu fiecare ocazie – de la crearea de continut, pana la crearea unui concept vizual placut si atractiv, la reclame atractive si neagresive. Iar lista poate continua.

Totusi, pana la atingerea unui nivel de satisfactie crescut, exista un drum indelungat pe care trebuie sa-l parcurgi pentru a-ti optimiza pagina SEO, motiv pentru care va trebui sa scoti o suma generoasa de bani din buzunar. Brandurile si-ar dori sa poata plati pentru rezultate. Insa, asta necesita timp si eforturi, iar tendintele se pot schimba de la o secunda la alta, ceea ce poate insemna si mai multa munca. In fond, nimeni nu munceste pe gratis, iar in functie de dorintele si asteptarile tale de la colaborarea cu specialisti SEO, la fel vor fi stabilite si implicatiile financiare.

Practic, intregul proces se bazeaza pe o serie de concepte definite ca baza optimizarii SEO. Iata care sunt cele 6 elemente.

Stabilirea cuvintelor cheie

Cuvintele cheie sunt un aspect extrem de relevant pentru orice pagina. In momentul in care anumite persoane cauta anumite produse, servicii sau informatii, se vor folosi de o serie de cuvinte sau expresii care se pot transforma in cuvintele cheie ce te vor ajuta sa le ajungi in prim plan la cautarea lor. Iar acest lucru te poate ajuta de asemenea sa-ti indexezi si pagina in motoarele de cautare cele mai utilizate de pe piata (precum Google). Sigur, analiza seo pe care specialistii o vor efectua in locul tau si in baza cunostintelor detinute, va duce la stabilirea cuvintelor potrivite.

Analiza paginii online

Dupa ce s-au stabilit care sunt cuvintele cheie si tag-urile relevante, se analizeaza inclusiv experienta actuala pe care o ofera pagina existenta. De exemplu, se stabilesc cum ar trebui sa arate titlurile si link-urile astfel incat sa incurajeze cititorii sa actioneze pe pagina. De altfel, articolele si descrierile reprezinta de asemenea un punct de interes major care poate influenta calitatea si functionarea site-ului, mai ales cand vorbim de business-uri ce isi doresc sa evolueze si sa dispuna de cat mai multi clienti, lucru ce duce implicit la cresterea profitului. Despre asta autentici.ro iti spune tot ce trebuie sa stii legat de impactul SEO asupra unui brand.

Analiza backlink-urilor

Link-urile nefunctionale sau cele care ofera mult prea multe redirectionari, pot fi o adevarata problema intre tine si succesul pe care doresti sa-l atingi. Prin aceasta actiune, specialistul se poate asigura ca exista un echilibru la nivel intern, care nu va afecta bunastarea si dezvoltarea paginii.

Viteza de reactie a site-ului

Viteza de reactie a unui site poate fi redata de mai multe aspecte, pe scurt, in functie de cat de bine este site-ul optimizat SEO. Fiecare element nepotrivit, de la link-uri, pana la cuvintele cheie, articole , design etc. toate pot impreuna sa afecteze viteza de reactie a site-ului. Iar asta poate influenta relatia cu motoarele de cautare, implicit cu cititorii si potentialii clienti.

Analiza concurentei

Toate schimbarile pe care le faci prin optimizarea paginii au menirea de a te face o optiune mai buna decat concurenta. Iar asta inseamna inclusiv ca, specialistii, sa priveasca in “curtea vecinilor” ca sa-ti poata optimiza pagina ta in mod corespunzator si sa poti ajunge acolo unde ti-ai dorit.

Traficul

Si nu in cele din urma, analiza traficului actual si a celui generat in urma optimizarii este verificat atent pentru a se observa rezultatele obtinute si imbunatatirile ce pot fi aduse in continuare.

Iata, optimizarea SEO nu e un lucru usor. Dar Mogu te poate ajuta sa pui totul la punct fara griji. Contacteaza specialistii si afla acum ce trebuie sa faci pentru a obtine rezultate mai bune.