Cum păstrăm buchetele de bujori

OkFlora

Pe cât de splendidă pare o floare tăiată – bujorul este o diva delicată în vază. Pentru a se simți confortabil acolo, mugurii trebuie tăiați doar de îndată ce-și arată culoarea, altfel nu vor înflori. După ce ai cumpărat buchetul de bujori, frunzele inferioare trebuie îndepărtate. Acest lucru conferă plantei mai multă rezistență și stabilitate în tulpină. Spre deosebire de florile pe care le tai singur din grădină, bujorii comandați din florărie, înainte a fi puși în vază, trebuie să le înmoi scurt capetele tulpinilor în apă fierbinte, astfel încât acestea să rămână proaspete mai mult timp.

Ok Flora este o florărie online, care te învață cum să păstrezi un buchet de bujori cât mai mult timp.

Un alt truc de a păstra bujorii în vază cât mai mult timp

În Corpus Christi este o tradiție să se stropească petalele de flori pe calea pe care o ia procesiunea. Dar unii bujori înfloresc foarte devreme în an, și chiar în luna mai. Și dacă Corpus Christi cade la o dată târzie, se poate întâmpla să nu existe flori proaspete de bujor care să fie utilizate în paradele tradiționale de Corpus Christi. Dacă vrei să păstrezi buchetul de bujori cât mai mult timp, ar trebui să iei exemplul lor, folosind un truc simplu. Pune bujorii într-o pungă în frigider. Atunci când vrei să-i așezi în vază pentru că ai musafiri și dorești ca totul să arate impecabil, scoate bujorii cu o seară înainte și lasă-i până dimineață să revină la temperatura camerei, apoi aşează-i în vază.

Păstrează bujorii înfloriți în vază

De asemenea, dacă ai comandat bujori de la florăria online okflora.ro, trebuie să-i pui imediat în vază. Folosește doar apă călduță, deoarece apa rece poate stresa inutil materialul vegetal, ceea ce-i afectează și prospețimea. Utilizează un cuțit ascuțit pentru a tăia capătul tijei într-un unghi, pentru a îmbunătăți absorbția apei. În plus, ar trebui să iei în considerare următoarele sfaturi, dacă dorești să menții florile cât mai mult timp. Apa trebuie schimbată zilnic și de asemenea, trebuie să cureți în prealabil orice murdărie din recipient. Taie tulpinile în fiecare zi, deoarece, acest lucru le permite să absoarbă mai multă umiditate. Dacă faci toți acești pași, poți să te bucuri de frumusețea buchetului de bujori o perioadă lungă de timp.

Bujorii sunt fără îndoială unele dintre cele mai frumoase flori. Oricine iubește buchetele de bujori, așteaptă nerăbdător în fiecare an sezonul bujorilor pentru a se bucura de un buchet frumos în vază și pentru a oferi apartamentului o atmosferă deosebit de romantică. Dar dacă dorești să te bucuri de buchetul tău o lungă perioadă de timp, există și alte câteva lucruri de luat în considerare, față de metodele de mai sus. Pentru a ajuta un buchet bujori să dureze mai mult în vază, trebuie să le faci o baie. Poți umple cada cu apă sau o chiuvetă mai mare (astfel încât florile să intre în ea) sau, dacă este necesar, o găleată cu apă rece, dar nu cu gheață. Scufundă florile în ea. Astfel vor fi saturate cu umezeală abundentă și timpul de înflorire va fi prelungit.