Cum sa reduci costurile cu energia electrica atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara?

Cum sa reduci costurile cu energia electrica atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara?

Cum putem reduce costurile cu energia termica pe timp de vara?

Vara nu da semne de sosire nici pe departe, insa omul bun gospodar „isi face vara sanie si iarna caruta”. Extra-sezonul, este o perioada propice pentru a ne informa, si de ce nu de a negocia un bun pret pentru bunurile sezoniere.
Dar intai sa ne informam. Cum putem reduce costurile cu energia termica pe timp de vara? Stim cu totii, sau ar trebui sa stim ca aproape jumatate din transferul termic din exterior catre interior se realizeaza prin……. ferestre! Prin orice spatiu din geam, mai precis. Avem nevoie de niste sisteme care sa tina la distanta razele solare de suprafetele din geam.
Atunci ne propunem sa izolam termic fereastra cu un sistem de protectie solara externa: Jaluzele Exterioare.

Cum se realizeaza izolarea termica?

Expert Design Group ne raspunde „ Izolare termica prin intermediul suspensiei pneumatice. Intre fereastra si protectia solara apare o suspensie pneumatica, aceasta avand rolul de a impiedica circulatia aerului si, astfel, transmiterea caldurii. Este foarte important ca spatiul intermediar sa fie inchis etans. Proprietatile de izolatie ale ferestrei se pot imbunatati cu pana la 20%. Acest principiu functioneaza atat in cazul protectiei solare exterioare”
Aflam ca sistemele de jaluzele exterioare se comporta ca un ecran de protectie impotriva razelor solare, reflectandu-le pe acestea in exterior. Pana la 90% dintre razele solare nu vor mai atinge suprafata din geam.
Pe timp de iarna, schimbul de ratiatii dintre exterior si interior va fi stopat. „ Fiecare corp cu o temperatura de peste zero grade emite radiatii termice, care vor fi absorbite din nou de alte corpuri. In fizica, acest fenomen poarta numele de schimb de radiatii. Prin intermediul sistemelor de protectie solara montate in exterior(Rolete exterioare, rulouri exterioare, jaluzele exterioare), care functioneaza ca ecran de protectie impotriva radiatiilor, acest flux de radiatii poate fi redus substantial”.

Indiferent daca putem intelege cu adevarat procesele fizice din spatele acestor fenomene, este importat a constientiza beneficiile aduse de sistemele de protectie solara pentru a justifica achizitionarea unui astfel de sistem pentru locuintele noastre.
Este important sa constientizam functionalitatile unor sisteme de protectie solara si sa nu le privim ca pe niste elemente decorative. Pot infrumuseta fata cladirii asupra carora sunt montate, insa in primul rand ar trebui apreciate pentru calitatile fizice pe care le poseda.