Cum se poate dezvolta inclusiv gandirea analitica, in cadrul unor cursuri pentru copii?

Cum se poate dezvolta inclusiv gandirea analitica, in cadrul unor cursuri pentru copii?

Fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau. Cu alte cuvinte, nu exista mamica sau tatic care nu ar face orice pentru a-si ajuta fiul sau fiica sa aiba o viata de succes atat din punct de vedere personal, cat si profesional.

Desi exista multe aspecte care ar trebui luate in vedere, iar discutia in jurul acestui subiect este inepuizabila, in cele ce urmeaza, vei descoperi mai multe despre gandirea analitica si despre cum poate fi aceasta dezvoltata in cadrul unor cursuri pentru copii si adolescenti oferite de Success Academy.

Teoria triarhica a „inteligentelor de succes”

Inainte de orice, trebuie amintita teoria „inteligentelor de succes”, care ii apartine profesorului Robert Sternberg. Cunoscuta si drept „teoria triarhica”, aceasta a fost formulata in urma unor cercetari teoretice si empirice. Conform acesteia, exista trei tipuri de inteligenta care asigura succesul oricarei persoane: gandirea analitica, cea practica si creativitatea.

In ceea ce priveste gandirea analitica, aceasta este esentiala pentru rezolvarea problemelor, adoptarea unei atitudini critice fata de informatiile la care o persoana este expusa, identificarea relatiilor de cauza-efect si multe altele. In mod normal, aceasta se formeaza in timpul scolii, insa participarea la anumite cursuri poate accelera dezvoltarea sa. Astfel, tinerii isi formeaza spiritul critic prin care vor putea filtra informatiile primite pentru a lua cea mai buna decizie pentru ei insisi.

Cum se poate dezvolta inclusiv gandirea analitica, in cadrul unor cursuri pentru copii?
cursuri pentru copii

Cum contribuie participarea la cursuri pentru copii la dezvoltarea gandirii analitice?

Success Academy propune un program de dezvoltare personala, alcatuit din cursuri pentru copii si adolescenti. In cadrul acestuia, tinerii invata concepte teoretice si descopera aspecte practice, menite sa ii ajute sa navigheze mai usor in drumul lor spre implinirea personala si profesionala.

Toate acestea se intampla prin intermediul unor traineri cu experienta de peste 20 de ani in domeniul educatiei si al dezvoltarii personale. Datorita profesionalismul si pasiunii de care dau dovada, trainerii sunt alaturi de elevi la fiecare pas. Mai mult, ei sunt constienti de faptul ca dezvoltarea personala este un proces individual, motiv pentru care ofera feedback personalizat pe tot parcursul programului.

Aceste cursuri pentru copii si adolescenti sunt bazate pe o metoda de predare relativ noua, invatarea experientiala. Elevii descopera notiuni noi prin intermediul unor exercitii interactive, jocuri si experimente. Astfel, toate informatiile primite sunt stocate in memoria de lunga durata, de unde pot fi accesate oricand este nevoie de ele.

Cand vine vorba de gandire analitica, exista mai multe exercitii prin care aceasta poate fi antrenata. Confruntati cu situatii fictive, participantii sunt incurajati sa gaseasca solutii creative si practice. Totodata, acestia trebuie sa inteleaga care sunt cauzele care au condus la situatia in care sunt pusi si, implicit, sa anticipeze consecintele deciziilor luate.

Esentiala pentru gandirea analitica este obiectivitatea. Drept urmare, se lucreaza cu valori, date si experiente acumulate. Nu trebuie uitat nici faptul ca, la fel ca alte tipuri de inteligenta, si cea analitica poate fi antrenata. Participarea la cursuri pentru copii reprezinta un pas inainte pentru dezvoltarea a ceea ce se considera a fi „inteligentele succesului”, dar si a altor skill-uri esentiale pentru orice adult implinit.