Cum trebuie sa alegi o clocitoare buna ?

Cum trebuie sa alegi o clocitoare buna ?

Ouale proaspete de la tara au un gust incomparabil mai bun decat cele de la supermarket. Sunt proaspete si stii intotdeauna ca nu au fost produse artificial. In special daca locuiesti la casa si ai deja cateva animale, cu siguranta niste gaini vor putea sa iti ofere multe oua proaspete pentru a crea preparate delicioase dar si sa consumi ceva natural.

Cu siguranta stii, ca pentru a avea niste gaini sanatoase crescute natural si bucurandu-se de lumina soarelui, ai nevoie mai intai de niste pui.

Cea mai buna metoda pentru a avea pui pe care sa ii cresti asa cum iti doresti, este sa folosesti un incubator oua. Desigur, te intrebi in acest punct de ce nu ai folosi metoda natuala in care sa folosesti o closca. Insa, aceasta metoda are multe dezavantaje si va trebui sa astepti destul de mult pana cand sa poti avea numarul de pui pe care ti-l doresti.

La ce aspecte trebuie sa fii atent atunci cand doresti un incubator oua?

Un incubator oua este un dispozitiv modern care va reusi sa iti ofere numarul de pui pe care ti-l doresti si apoi sa incepi sa ii cresti pentru a avea oua proaspete in fiecare dimineata. Insa, fiind vorba despre un aparat, trebuie sa cunosti cateva lucruri despre acesta, astfel incat sa te serveasca intr-un mod eficient si sa iti garanteze succesul.

Pe piata exista mai multe tipuri de incubator oua din care sa alegi iar cea mai buna metoda este sa te informezi cat mai bine despre fiecare model, astfel incat sa poti determina care dintre acestea este cel mai potrivit pentru tine. Vei putea sa gasesti incubatoare pentru oua universale care prezinta lacasuri separate pentru fiecare ou in parte si poti aseza in acestea oua de diferite dimensiuni. Pentru rezultate cat mai exacte, trebuie sa alegi un incubator oua specializat care este potrivit pentru utilizarea unui anumit tip de oua.Cum trebuie sa alegi o clocitoare buna ?

Atunci cand doresti sa cumperi un incubator oua nu este important numai modelul pe care urmeaza sa il alegi ci si dimensiunea acestuia. Trebuie sa te gandesti inca de la bun inceput care este numarul de pui pe care doresti sa il obtii si in functie de acesta sa alegi un incubator oua de dimensiunile potrivite.

Cu ce este dotata o  clocitoare oua de calitate?

Pentru a avea succes si sa obtii puii pe care ti-i doresti este sa te asiguri ca incalzirea este distribuita uniform, complet si corect. Trebuie sa te asiguri ca este vorba despre un incubator oua de calitate, astfel incat rezultatele sa fie garantate. In functie de bugetul pe care il detii poti sa alegi un incubator oua cu intoarcere manuala, semi – automata sau automata. Cele din urma, sunt cele mai confortabil de utilizat dar trebuie sa iei in calcul faptul ca sunt si cele mai scumpe.

Un incubator oua poate avea si o serie de functii speciale precum posibilitatea de reglare a temperaturii. Un incubator de calitate este insotit si de o serie de functii importante precum sistem de ventilare si umidificare sau termometru de precizie.