De ce tot mai multe persoane iubesc esarfele?

De ce tot mai multe persoane iubesc esarfele?

In zilele noastre esarfele sunt un accesoriu de baza atat in ​​garderoba barbatilor, cat si a femeilor. Sunt realizate din materiale diferite, cum ar fi matase, lana, bumbac, material artificial si sunt disponibile in atat de multe dimensiuni diferite pentru a se potrivi stilului si nevoilor noastre de viata. Poti gasi esarfe pentru toate preferintele si in numeroase modele, astfel incat sa fie perfect adaptate cerintelor tale.

Cum au aparut esarfele?

Se spune ca regina Nefertiti a inventat esarfa de cand obisnuia sa poarte o tesatura sub rochie, cel mai probabil pentru a-si proteja parul si capul. Ea este una dintre cele mai frumoase si puternice femei din lume, o regina egipteana. Numele sau inseamna „A venit o femeie frumoasa”.

Esarfa este purtata din mai multe motive atat de barbati, cat si de femei si chiar de copii de toate varstele pentru a se incalzi, pentru a se racori si din motive culturale, religioase, spirituale sau pur pentru moda.

O esarfa este o entitate in sine. Daca ne gandim la esarfa ca la o persoana, atunci ea nu apartine unei tari sau continent, ci este un fenomen global si fiecare cultura si tara sau chiar un grup etnic o poarta intr-un mod frumos care se potriveste stilului lor de viata.

Femeile poarta esarfa ca accesoriu pentru a se incalzi pentru a-si acoperi parul din motive religioase sau culturale si la fel fac si barbatii.

Barbatii berberi si din Orientul Mijlociu poarta esarfa pentru a se proteja de soarele arzator din desert si, de asemenea, pentru a-si acoperi fetele de vantul prafuit.

In Africa de Sud, femeile isi infasoara parul cand merg la socrii lor, in semn de respect.

Barbatii sikh poarta dastar (turban) pentru a-si declara credinta reprezentand onoare, respect de sine, curaj, spiritualitate si evlavie. De asemenea, este practic pentru ca le pastreaza acoperit parul lung si netuns.

In Islam, femeile poarta esarfa (hijab) ca semn de respect de sine, onoare si modestie, iar evreii ortodocsi, odata ce o femeie este casatorita, ar trebui sa-si arate parul doar sotului ei in privat. Este considerata parte a legaturii sacre dintre sot si sotie.

Purtarea unei esarfe ofera o identitate fata de propria cultura dar si o identitate de stil. Poti alege acum esarfe moderne pe care sa le combini cu numeroase alte piese vestimentare si pe care sa le integrezi asa cum doresti in tinute.

Unul dintre cele mai frumoase elemente ale esarfei este versatilitatea. In plus, nu exista discriminare cand vine vorba de esarfe. Acestea au marimea universala si nu exista nicio discriminare fata de dimensiunea sau forma corpului intr-o lume in care indiferent de ceea ce facem si spunem trebuie sa fie politic corect, dar de fapt exista discriminarea si judecata in jurul nostru.

Unicef si-a dat seama de puterea esarfei si are o platforma de comert electronic care vinde esarfe. Unicef ​​isi comercializeaza colectia de esarfe pentru cauze caritabile pentru a ajuta la salvarea si protejarea celor mai vulnerabili copii din lume.

 

Deoarece este un articol de baza in garderoba, exista intotdeauna un interes pentru mass-media care scrie despre esarfa de la Vogue pana la moda Financial Times. Esarfa poate fi purtata pentru orice ocazie, fie la serviciu, formal sau casual in stilul de zi cu zi.

O esarfa este un instrument perfect pentru pasionatii de moda si, eventual, un element de siguranta emotionala atat pentru barbati, cat si pentru femei, indiferent de modul in care este purtata.  Daca vrei propria esarfa, tot ce trebuie sa faci este sa cauti modelul potrivit pentru tine si sa incepi sa o porti cu incredere.