Care sunt criteriile după care să te orientezi atunci când cumperi un laptop folosit

Care sunt criteriile după care să te orientezi atunci când cumperi un laptop folosit

Chiar și în cele mai bune circumstanțe, este greu să găsești un computer ieftin, cu un ecran bun, o tastatură și o performanță suficient de rapidă pentru a evita așteptarea încărcării programelor. Având în vedere actuala epidemie de COVID-19 și deficitul global de cipuri de siliciu, munca este aproape imposibil de realizat. Există soluții pentru folosirea acelor calculatoare ieftine. Cumpărarea unui calculator second hand este mult mai multă muncă decât cumpărarea unuia nou, dar un laptop sau desktop de acum câțiva ani ar trebui să poată încă să navigheze pe internet, să participe la apeluri video, să editeze fișiere și alte sarcini școlare și să poată discuta cu profesorii și colegii de clasă. În plus, comercianții vând o mare varietate de articole second-hand.

Cumpărarea unui calculator folosit poate fi o modalitate rentabilă de a cumpăra un computer pe care nu-l disprețuiesti, indiferent dacă te pregătesti pentru următorul semestru de educație la distanță sau dacă încă te adaptezi la lucrul de acasă.

De ce să cumperi la mâna a doua?

Cumpărând un computer folosit, poți economisi câteva sute de lei pe un calculator care poate face chiar mai multe lucruri ca un calculator nou. Un computer nou funcționează similar cu un computer de acum câțiva ani în activitățile pe care majoritatea oamenilor le fac pe un computer – navigarea pe web, editarea documentelor și foilor de calcul sau vizualizarea și editarea fotografiilor și videoclipurilor de pe telefonul lor. Dacă ai un buget redus, cumpărarea la mâna a doua îți poate aduce unul mai bun decât unul nou. Pentru aceeași sumă de bani, poți cumpăra un laptop nou de bugetul pe care îl deți. De exemplu, un Lenovo ThinkPad de ultimă generație care a costat 1.400 de lei în urmă cu doi sau trei ani va avea un procesor mai rapid, un ecran mai bun și materiale mai bune decât un laptop nou de 500 de lei. Cumpărarea de calculatoare uzate poate reduce, de asemenea, deșeurile electronice. Poți salva laptopuri second hand, dar utilizabile.

Marea majoritate a utilizatorilor vor putea folosi computere care îndeplinesc standardele noastre de bază. În general, îți recomand să rămâi cu desktop-uri și laptopuri Dell, HP sau Lenovo (sau Apple dacă ți-ai cumpărat un Mac). Achiziționarea laptopurilor uzate de la mărci mai mici, cum ar fi Acer sau Asus, sunt în regulă, sunt adesea disponibile de la companii mai mari. Seria Dell Optiplex și Latitude, seria Lenovo ThinkCentre și ThinkPad și seria HP Pro și Elite de desktop-uri și laptop-uri pentru afaceri. Aceste PC-uri sunt mai voluminoase decât ultrabook-urile precum Dell XPS 13 sau MacBook Air de la Apple, dar sunt mai ușor de actualizat și de întreținut și sunt fabricate din materiale mai durabile.

La ce să fii atent când cumperi calculatoare second hand

Trebuie să stai departe de diferite site-uri cu prețuri mici. Poți obține prețuri uimitoare, dar dacă nu știi ce cumperi și poți fi păcălit de postări frauduloase sau înșelătoare sau chiar de un PC infectat. Dacă cumperi primul calculator folosit și ești mulțumit de dispozitiv, este potrivit să rămâi la acei comercianți consacrați pentru a preveni înșelătoriile și dezamăgirile. Calculatoarele de la aceșți furnizori sunt, de asemenea, curățate și recondiționate ca funcționalitatea lor să fie una optimă.