Epilare inghinală parțială, totală sau deloc?

Epilare inghinală parțială, totală sau deloc?

Epilare inghinală parțială, totală sau deloc?

În vremurile noastre, puține sunt reprezentantele sexului frumos care decid să nu renunțe, măcar parțial, la ”podoaba capilară” din zona inghinală. Și, chiar dacă este o procedură care implică destul de multă durere, timp de o aproape o lună de zile nu vei mai avea probleme cu părul în această zonă. Te vei bucura de zile plăcute la piscină sau la plajă, vei putea purta rochițe îndrăznețe, și vei elimina și alte mirosuri neplăcute din zonă. Dar stai un pic, spre care variantă dintre cele trei optezi? Dacă epilarea inghinală nu îți este străină, atunci hai alături de noi să descoperi câte ceva în plus despre aceasta.

Nu folosi aparatul de ras sau epilatorul

Avem de a face cu o zonă delicată, așa că mai bine renunță la folosirea aparatului de ras sau a epilatorului. Riscul de iritații, tăieturi sau alte neplăceri este mai ridicat dacă procedezi așa, prin urmare, repetăm, mai bine nu. Ceara epilat se dovedește a fi cea mai bună soluție, pentru că este una dintre cele mai eficiente metode.

Recomandarea specialiștilor este însă să ai mare grijă la temperatura la care o folosești, așa că ai nevoie de un incalzitor ceara sau, si mai bine, de ceară de unică folosință cu aplicator. În zona inghinală, ceara nu trebuie întinsă pe porțiuni mari: maxim doi centimetri, după care smulgerea trebuie făcută dintr-o singură mișcare. Pune apoi palma pe locul de unde ai smuls fâșia de ceară, și vei calma mult durerea.

Epilarea inghinală totală, doar la salon

Toate informațiile de mai sus sunt valabile doar pentru epilarea inghinală parțială. Pentru cea totală, recomandarea noastră este să mergi la salon, pentru că personalul de aici este profesionist, și va ști cum să ”atace” zonele sensibile, fără să aibă loc și incidente neplăcute. Ba chiar și durerea va fi ceva mai suportabilă.

Riscurile epilării inghinale cu ceară

Epilarea în zona inghinală cu ceară este însoțită de durere, dar și de alte neplăceri. Un risc, deloc de neglijat, este posibilitatea să sângerezi, mai ales când avem de a face cu niște rădăcini puternice. Imediata dezinfectare a zonei, dar și aplicarea unei pudre cu efect antiseptic vor rezolva rapid și eficient problema.

De asemenea, la câteva ore după îndepărtarea părului nedorit din această zonă, este posibil să te confrunți cu senzație de mâncărime și iritații. De regulă, acestea trec într-o zi, dar dacă acestea se manifestă și în continuare, poate că ar fi bine să treci pe la doctor, pentru ca nu cumva acestea să arate că este vorba despre o inflamație sau infecție.

Trucuri de la specialiști

Specialiștii de la saloanele de cosmetică au și câteva recomandări pentru tine, pentru ca această procedură să nu fie atât de traumatizantă pe cât pare. Astfel, dacă a trecut ceva vreme de când nu te-ai mai epilat, sau poate este pentru prima dată când o încerci, dacă părul pubian este prea lung, tunde-l înainte de a veni la salon. Cele mai bune rezultate se obțin atunci când lungimea acestuia este cuprinsă între 2,5 și 5 mm. În caz contrar, vei simți multă durere, ședința de epilat va fi una foarte dureroasă, și este posibil ca nici eficiența să nu fie la fel de ridicată.

Suporți greu durerea? Nu ești singura în această situație, dar poți să o mai reduce din intensitate. Astfel, un medicament cu efect antiinflamator administrat înainte cu vreo două ore înainte de ședința de epilare face adevărate minuni în acest sens. De asemenea, programează vizita la salon la trei – patru zile după încheierea menstruației, când nu vei mai simți durerea atât de acut. Succes!