Cum te poate ajuta un avocat din Iasi in cazul procedurii de executare silita?

avocat Iasi

Datoriile fiscale sau nefiscale pe care o persoana nu le-a achitat si refuza sa le achite pot fi recuperate de catre executorii judecatoresti prin intermediul unei proceduri cunoscute sub numele de executare silita.

Indiferent daca esti implicat intr-o astfel de procedura in calitate de debitor sau de creditor, pentru rezolvarea ei in cele mai bune conditii vei avea nevoie, daca esti din zona Moldovei, de asistenta unui avocat Iasi specializat in Drept societar si comercial, precum cei pe care ti-i poate pune la dispozitie Cabinetul Duhnea Dana Elena. Cabinetul poate fi contactat si la adresa avocatiasiduhnea.ro.

In ce consta procedura de executare silita?

Intr-un dosar de acest tip sunt implicate doua parti: creditorul si debitorul, fiecare putand fi atat persoana fizica, cat si persoana juridica. Creditorului i se datoreaza sume de bani sau alte bunuri nefiscale, in timp ce debitorul este cel care datoreaza sume de bani sau alte bunuri nefiscale. Trebuie remarcat faptul ca statul roman poate sa aiba atat statutul de creditor, cat si pe cel de debitor.

Dupa cum iti poate explica un avocat din Iasi, o procedura de acest fel poate sa inceapa doar la cererea creditorului, care trebuie transmisa catre executorul judecatoresc. Ulterior, acesta trimite o solicitare de incuviintare catre instanta judecatoreasca, care isi da sau nu acordul pentru demararea procedurii.

Procedura in sine poate fi realizata in mai multe feluri:

  • prin urmarirea bunurilor mobile si imobile ale debitorului in scopul indestularii creditorului;
  • prin predarea catre creditor a bunurilor prevazute in titlul executoriu, adica a acelor bunuri considerate a fi detinute fara drept de catre debitor;
  • prin alte masuri prevazute de lege, care iti pot fi lamurite de catre un avocat din Iasi specializat in astfel de cauze.

Care sunt serviciile juridica oferite?

Experienta in gestionarea dosarelor pe aceasta tema le permite specialistilor din cadrul Cabinetului Duhnea Dana Elena din Iasi sa ofere mai multe tipuri de servicii juridice, dupa cum urmeaza:

  • obtinerea legalizarilor hotararilor judecatoresti ce urmeaza sa fie puse in executare;
  • obtinerea titlurilor executorii pentru recuperarea creantelor;
  • consultanta si asistenta juridica in vederea identificarii celei mai avantajoase proceduri de executare silita;
  • negocieri cu debitorii sau creditorii si redactarea tranzactiilor sau a acordurilor de plata asupra carora se convine in cadrul acestor negocieri;
  • asistenta juridica si reprezentare in fata executorului judecatoresc;
  • urmarirea actelor de executare pana la finalizarea procesului;
  • asistenta juridica si reprezentare in procedura evacuarii, licitatiei sau sechestrelor;

Intoarcerea executarii silite

Un avocat din Iasi te poate ajuta si in aceasta procedura, la care, in conformitate cu dispozitiile legale, debitorul are dreptul in doua situatii: cand s-a desfiintat titlul care a stat la baza executarii silite sau cand s-a desfiintat insasi executarea silita, ca urmare a unor clauze de nelegalitate.

Intoarcerea executarii nu poate fi dispusa din oficiu de catre instanta, ci numai la cererea partii care justifica un interes in acest sens. Pentru a fi obtinuta, partea trebuie sa ceara instantei acest lucru fie deodata cu cererea de desfiintare a titlului executoriu sau a executarii silite, fie ulterior, pe calea unei cereri separate formulate in acest sens.

Daca te confrunti cu o astfel de situatie nedorita, apeleaza cu incredere la sprijinul unui avocat Iasi. Astfel, toate prevederile legale existente vor putea fi folosite in interesul tau.