Greseli enorme de evitat cand este vorba de cumpararea de jucarii

Greseli enorme de evitat cand este vorba de cumpararea de jucarii

Petrecem mai mult timp in casa alaturi de copii, decat de obicei? Cu siguranta avem nevoie de jucarii noi, nu-i asa? Insa cum putem stii ce sa le cumparam celor mici? Inainte de a ne avanta spre magazinele online de specialitate, iata cateva greseli frecvente de care trebuie sa ne ferim:

 

  1. Nu ignora interesele copilului

 

Daca cel mic este parte a familiei tale imediate, poate iti va fi usor – ai intrat deseori in tangenta cu el, v-ati jucat, ii stii preferintele. Pana la urma, nu toti copiii sunt la fel! Unii copii iubesc să se prefacă, sa joace roluri sau sa construiasca povesti – pentru ei costumele ar fi un mare succes; ori jocurile cu papusi sau personaje. Alți prichindei prefera să se joace cu seturi în miniatură, cum ar fi garaje sau case de păpuși. Dacă copilul tău nu este atras de jocurile de societate,  încearcă unul dintre jocurile mai active. Ideea este ca cei mici sa se joace dupa puterea și interesul lor. De asemenea, este important să împărtășim lista de tipuri de jucarii cu rudele ori prietenii care s-ar putea să nu locuiască în apropiere. Nimeni nu vrea să dea un cadou care nu se potriveste sau care nu va fi deloc apreciat, nu-i asa?

 

  1. Nu comandati (sau cumparati) același tip de jucărie

 

Daca „Frozen”, Minionii sau Baby Yoda sunt la moda in acest an, folosirea constanta a unor jucarii ori jocuri din acelasi film (sau cu aceeasi temă) va deveni plictisitoare destul de repede. Solutia? Aduceti acasă o varietate de piese care vor putea fi folosite mult timp după terminarea sezonului. Aruncați o privire la lista de produse favorite – are jucării de construcție, recuzite, jocuri artistice, jocuri de societate, LEGO, echipamente sportive și alte jocuri distractive?

 

  1. Nu cumpăra jucării nepotrivite ca varsta

 

Joaca este modul prin care copiii învață despre ei înșiși și unul din mecanismele principale prin care ei își construiesc respectul de sine. Așadar, cumpărarea unei jucării care depășește anii lor doar ii va frustra. Deși este tentant să cumperi cel mai mare set de construcții, este o idee mult mai bună să începeți cu un set mai mic, mai ușor de gestionat, pe care cel mic să îl poată face cu mai mult succes.

 

Aduceti acasă jucării și jocuri adecvate vârstei, ce să creeze sentimentul de încredere al copilului tău – cel mic trebuie sa poate indeplini rolul jocului.

 

Același lucru este valabil și pentru jocurile prea lungi sau pentru meșteșugurile prea complicate.

 

Tineti cont si de avertismentele conform cărora o jucărie „nu este destinată unui copil sub 3 ani.” Ele nu se refera la inteligenta sau abilitatile celor mici ci tin de siguranta si securitatea copiilor. Asadar, respectati-le intocmai!

 

Te-am facut curios? Descopera acum cele mai sigure jucarii si jocuri, perfecte pentru toate varstele, pe Kizo.ro!