Aparatul dentar – detalii importante pe care trebuie sa le stii

Aparatul dentar – detalii importante pe care trebuie sa le stii

Daca pana acum cativa ani in urma pacientii se temeau de punctul in care trebuie sa poarte in aparat dentar, acum acest element a devenit o reala moda cu care tinerii se mandresc. Totusi, un aparat dentar inseamna mai mult decat un accesoriu care sa-ti imbunatateasca outfit-ul, inseamna un tratament care se desfasoara pe o perioada lunga de timp si care da rezultate incredibile.

Zambetul tau este principalul tau accesoriu, cu acesta poti cuceri, poti multumi, poti deveni mai prietenos si te reprezinta. Chiar daca nu multa lume vorbeste despre asta, atunci cand cunosti pentru prima data o persoana ii analizezi, printre altele, si dantura.

Daca nu ai toti dintii foarte sanatosi, nu sunt drepti sau ai anumite probleme la muscatura, acestea pot fi semne ale nevoii unui aparat dentar sector 6 Bucuresti. Presiunea acestui aparat asupra dintilor nu trebuie sa fie una mare pentru a nu provoca alte probleme, ci corectarea pozitiei dintilor trebuie sa fie facuta in timp.

Varsta de la care poti purta aparat dentar

Chiar daca este intalnit mai mult prin randul copiilor, o interventie cu aparat dentar in sector 6 Bucuresti sau in oricare alta regiune poate fi facuta si unui pacient adult. Este recomandat sa se faca in perioada copilariei deoarece atunci oasele maxiliare nu sunt dezvoltate complet si pot fi corectate din timp.

Un medic ortodont este specialistul pe care trebuie sa-l consulti pentru masuratorile necesare, dar si pentru sfaturile de care trebuie sa tii cont pe perioada tratamentului.

Cum mentin igiena orala pe perioada purtarii aparatului dentar?

Trebuie sa-ti periezi dintii in fiecare zi de cel putin doua ori, aceasta regula care trebuie respectata atat de persoanele care poarta aparat dentar sector 6 Bucuresti, cat si de cei care nu au ajuns la astfel de interventii.

Ce este diferit in cazul aparatului dentar? Purtatorii trebuie sa se fereasca de anumite alimente foarte tari sau lipicioase.

Perioada de purtare a aparatului dentar

Perioada in care un pacient trebuie sa poarte un aparat dentar difera de la un caz la altul. In functie de starea initiala si varsta pe care o ai, poti purta un astfel de dispozitiv de la 6 luni la 2 ani de zile. In toata aceasta perioada pacientul va merge la controale periodice la care vor fi facute o serie de modificari in functie de rezultatele partiale.