Huawei MateBook D 16 i5– un laptop adaptat pentru cerintele secolului 21

Huawei MateBook D 16 i5– un laptop adaptat pentru cerintele secolului 21

Odata cu perioada pandemiei tot mai multa lume s-a vazut nevoita sa se adapteze la lucrul de tip home office sau in sistem hibrid. Chiar daca astazi lucrurile par a reveni la normalitatea de dinaintea pandemiei, foarte multe companii au realizat care sunt avantajele sistemului de lucru remote sau a sistemului hibrid.

Pentru aceste sisteme de lucru la distanta este nevoie ca angajatii sa aiba la indemana dispozitive performante si care sa ofere o productivitate ridicata. Astfel de cerinte sunt indeplinite cu succes de noul MateBook D 16 i5 de la Huawei. Acest laptop a fost lansat in prima parte a anului 2022 si este disponibil inclusiv pe piata din Romania.

Rama subtire, display mare si design compact

MateBook D 16 a preluat designul cu rama subtire regasit la seria MateBook D a celor de la Huawei. Rama subtire inseamna un raport de 90% ocupat de ecranul de 16 inchi al acestui laptop. Corpul laptopului este din aluminiu si are un aspect metalic foarte elegant.

Grosimea de doar 18,4 mm si greutatea de 1,7 kg fac din acest model de laptop unul care ofera un grad ridicat de portabilitate, avand in vedere ca vorbim despre un laptop de 16 inchi. Ecranul are o rezolutie de 16:10 IPS LCD cu o calitate a imaginii cu acoperire de 100% in culori sRGB. Raportul de contrast este de 1200:1 si luminozitatea este de 300 nits. Toate aceste detalii fac din modelul MateBook D 16 i5 un laptop cu un design compact.

Performantele laptopului MateBook D 16 i5

In privinta performantelor, procesorul Intel Core i5-12450H ofera o grafica UHD cu o memorie RAM de 16 GB si o memorie de stocare de 512 GB a SSD-ului. Fiind un procesor de a 12-a generatie, acesta ofera nuclee de performanta ridicata inclusiv pentru sarcini solicitante si nuclee de eficienta pentru sarcinile zilnice. In acest context munca pe laptop este foarte eficienta si fara a intampina probleme chiar si atunci cand ruleaza programe care au nevoie de o putere ridicata de procesare a informatiei.

Tastatura numerica contribuie mai mult la eficienta in utilizarea acestui laptop de la Huawei. Tastatura este echipata cu un buton independent pentru camera laptopului, acest buton fiind util pentru a proteja confidentialitatea camerei. Ca urmare a cursei tastei de 1,5 mm si a faptului ca tastele permit apasarea lina, vorbim despre o tastatura rezistenta si durabila. Functionalitatea AI Search permite cautarea hibdrida pentru computere, telefoane inteligente sau pagini web, lucru ce contribuie la o eficientizare majora in sarcinile de birou.

Camera integrata adaptata cerintelor secolului 21

In contextul in care conferintele si call-urile online au luat un avant foarte mare in ultimii ani, laptopul MateBook D 16 propune utilizatorilor o camera integrata AI care poate ajusta unghiul de vedere astfel incat sa ramai mereu in cadru. Camera permite activarea Fundalului virtual. Inclusiv sunetul in timpul utilizarii camerei web este de tip AI. Toate acestea sunt completate de 4 microfoane si de functia de anulare a zgomotoului AI pentru filtrarea inteligenta a zgomotului.