Implanturile dentare – cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor!

implanturi dentare

Dantura incompleta iti creeaza neplaceri? Inseamna ca ai nevoie de implanturi dentare. Acestea reprezinta cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea dintilor, indiferent care a fost motivul pierderii lor.

Implantul dentar este un dispozitiv biocompatibil 100% cu organismul uman sub forma unui surub din titan. Acesta este inserat in arcada dentara in locul dintelui lipsa si suplineste rolul radacinii dintelui natural, iar apoi este acoperit de gingie pentru ca pacientul sa se bucure de o vindecare cat mai rapida a tesuturilor din jur. Procedura nu este dureroasa, deoarece se realizeaza sub efectul anesteziei.

Dupa ce implantul s-a integrat in os, iar zona este vindecata, se monteaza pentru 2-3 saptamani un bont de vindecare cu rolul de a ajuta gingia sa capete o forma naturala. Urmatorul pas este atasarea unui bont protetic care va face legatura dintre implant si coroana dentara.

Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza coroana in laborator si ii ofera un aspect asemanator cu dintii naturali ai pacientului. Aceasta este singurul element vizibil al tratamentului si iti va completa cu succes dantura.

De ce sa apelezi la implanturi dentare, atunci cand te confrunti cu problema dintilor lipsa? Afla in randurile urmatoare:

1. Nu afecteaza sanatatea dintilor naturali

Spre deosebire de alte metode de tratament, implanturile nu afecteaza sanatatea altor dinti. De pilda, persoanele care apeleaza la punti dentare risca sa isi deterioreze dintii naturali, deoarece acestia sunt folositi pentru a le sustine.

In schimb, daca vei alege tratamentul cu implant dentar, vei avea siguranta ca ceilalti dinti vor fi protejati.

2. Pot rezista o viata intreaga

Celelalte metode de tratament pentru a inlocui dintii lipsa au nevoie de intretinere speciala si nu au o durabilitate mare, fapt care nu se aplica si in cazul implanturilor dentare. Acestea devin parte din organismul tau, reprezentand o solutie permanenta de a-ti completa dantura.

Daca vei avea grija de sanatatea ta orala, implanturile pot rezista toata viata. Astfel, odata cu trecerea timpului, vei constata ca ai facut o investitie excelenta!

3. Previn pierderea tesutului osos

Tesutul osos are nevoie de stimulare permanenta pentru a se putea regenera, iar atunci cand un dinte se desprinde, osul incepe sa se resoarba, iar fizionomia ta va suferi modificari. In plus, pierderea tesutului osos mareste riscul fracturilor de la nivelul mandibulei.

Daca vei apela la implanturi dentare, acest proces va fi oprit, deoarece ele fuzioneaza cu osul si il stabilizeaza.

4. Pot fi ingrijite usor

Persoanele cu implanturi dentare nu trebuie sa foloseasca metode speciale de ingrijire, ci pur si simplu o curatare corecta, la fel ca in cazul dintilor naturali. Nu vei avea nevoie de un adeziv special, de plombe sau de alte proceduri stomatologice.

Asadar, un astfel de tratament te va ajuta sa ai o dantura completa, functionala, care nu iti provoaca disconfort. Te vei putea bucura din nou de alimentele tale preferate si de un zambet demn de invidiat!

Apeleaza la o clinica stomatologica moderna, asa cum este Dental Excellence, si vei fi tratat de specialisti cu experienta care iti vor oferi cele mai bune solutii pentru problemele tale. Dental Excellence ofera fiecarui pacient servicii stomatologice personalizate, de inalta calitate, la preturi competitive.

Programeaza o consultatie la clinica si recupereaza-ti zambetul de altadata!