Recomandari pentru a prelungi durata de viata a bateriei trotinetei electrice

Recomandari pentru a prelungi durata de viata a bateriei trotinetei electrice

Utilizarea unei trotinete electrice vine la pachet cu foarte multe avantaje: poti evita traficul aglomerat de la orele de varf si protejezi mediul inconjurator. In plus, este o modalitate mult mai sanatoasa prin care poti sa te deplasezi deoarece profiti din plin de razele soarelui si de aerul proaspat.

Una dintre cele mai importante componente ale unei trotinete electrice este bateria. Modul in care intretii bateria este direct proportional cu durata de timp in care te vei bucura de aceasta achizitie a ta. Iar modul in care alegi sa intretii si sa folosesti trotineta electrica in fiecare zi joaca un rol important.

In general, nu sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa prelungesti durata de viata a unei trotinete electrice. Insa, daca le vei respecta, trotineta electrica se va mentine in conditii bune si nu va trebui sa inlocuiesti bateria foarte des.Recomandari pentru a prelungi durata de viata a bateriei trotinetei electrice

Reguli de intretinere a bateriei trotinetei electrice

Pentru o exploatare cat mai buna a bateriei este recomandat sa incepi ciclul de incarcare din momentul in care capacitatea bateriei ajunge la 40 – 60%. In cazul in care nu ai folosit trotineta pentru o perioada foarte lunga de timp, este recomandat ca cel putin periodic sa o reincarci astfel incat sa nu se deterioreze bateria.

In cazul in care in mod accidental s-a descarcat bateria pana la limita, este mai bine sa o manevrezi prin a o impinge pana la locul in care o vei reincarca. Pentru reincarcarea bateriei este recomandat sa folosesti numai incarcatorul original. Amplaseaza bateria intr-un loc ferit de caldura excesiva si umiditate pentru a se putea incarca si sa nu se deterioreze. De asemenea, nu trebuie sa lasi bateria in locuri unde poate sa ajunga apa cu usurinta in interior.

Ce sa cumperi? Baterii pentru trotinete electrice noi sau second hand?

De asemenea, in cazul in care bateria trebuie inlocuita, achizitioneaza numai produse originale si compatibile cu modelul tau de trotineta electrica. Acest lucru te va ajuta sa previi situatiile in care bateria se strica prea repede sau nu este compatibila cu trotineta electrica.

Pentru a putea cumpara componente de schimb pentru trotinete electrice iti recomandam sa apelezi numai la comercianti autorizati care reprezinta marcile pe care le pun la dispozitia clientilor lor. Prin a alege componente originale, vei putea avea certitudinea ca sunt de calitate si ti se ofera garantie pentru acestea.

O baterie pentru trotinete electrice nu este chiar cea mai ieftina achizitie, motiv pentru care iti recomandam sa alegi cu atentie locul de unde achizitionezi piese de schimb.

Atunci cand achizitionezi piese originale, nu te vei putea indoi de calitatea lor si, desi au pretul mai ridicat in comparatie cu cele din aftermarket, vei putea avea garantia ca te vei putea bucura de plimbari cu trotineta electrica pentru mult timp.

Intretinerea acestor trotinete electrice nu este atat de complicat de realizat. Respectand aceste cateva reguli privind bateria, vei putea profita pe termen lung de toate avantajele pe care ti le poate oferi.