2 sisteme de încălzire pe bază de peleți pe care ar trebui să le ai în vedere

centrale-pe-peleti

Că peleții reprezintă combustibilul solid al viitorului este de la sine înțeles și nimeni nu ar mai trebui să aibă îndoieli în acest sens. Numărul mare de avantaje pe care le prezintă acest tip de combustibil solid a dus la popularitatea de astăzi a peleților. Prin urmare, probabil că nu mai este nevoie să vorbim despre motivele pentru care ar trebui să ai în vedere folosirea unui sistem de încălzire pe peleți deoarece ele sunt mai mult decât evidente.

De fapt, abia acum apare problema: ce sistem de încălzire pe bază de peleți ar trebui să alegi? Ei bine, cu siguranță nu există foarte multe metode care se dovedesc cu adevărat rentabile. Deși sunt multe sisteme care pot fi alimentate cu peleți, nu toate ne oferă rezultatele pe care ni le dorim iar de aceea am decis să venim cu acest articol.

Mai exact, în rândurile urmîtoare ne-am propus să vorbim despre sistemele de încălzire pe bază de peleți pe care ar trebui să le ai în vedere. Astfel, dacă și tu vrei să îți încălzești casa cu ajutorul peleților dar nu știi ce sistem să alegi, atunci acest articol îți va fi de ajutor. Iar asta deoarece îți prezentăm 2 sisteme care te vor ajuta să îți încălzești casa folosind peleți bucurându-te de toate avantajele acestui tip de combustibil. 

Iată care sunt acestea:

Centrale pe peleți – un mod clasic de a-ți încălzi locuința

Prima variantă este reprezentată de folosirea unei centrale pe peleți. Sunt deja clasice și foarte populare pe piața sistemelor de încălzire. Pe centrale-pellet.ro poți găsi, de exemplu, mai multe modele de centrale pe peleți care s-au dovedit a fi de-a lungul timpului a fi de cea mai bună calitate. 

Au un preț nici foarte scump dar nici chiar ieftin și totodată reușesc să îți încălzesc locuința cu costuri foarte bune. 

Sunt ușor de folosit, instalarea unei centrale pe peleți nu necesită foarte mari investiții și totodată este genul de sistem de încălzire pe care îl poți folosi ani întregi fără a fi nevoie să faci un update și să îl schimbi.

Termoșemineul – soluția elegantă de încălzire cu peleți

Centrala pe peleți se instalează în exterior și iei contact cu ea doar când o alimentezi. În cazul termoșemineelor, în schimb, situația stă cu totul diferit.

Iar asta deoarece se instalează în interiorul locuinței și totodată îți permite să poți admira arderea peleților, ceea ce poate fi foarte relaxant.

De asemenea, un termosemineu pe peleti are consumul foarte bun așa că îți încălzește locuința cu costuri foarte bune. Este simplu de folosit iar poate un dezavantaj al acestuia ar fi faptul că are un preț care nu poate fi considerat accesibil tuturor. 

Dar, lăsând prețul la o parte, deoarece doar o dată îți cumperi sistemul de încălzire, putem spune că merită investiția într-un sistem de încălzire care nu numai că este eficient ci totodată are și un aspect plăcut.

Acestea fiind spuse, sperăm că recomandările noastre ți-au fost de ajutor.