Avantajele prelucrărilor metalice utilizând tehnologia EDM

Avantajele prelucrărilor metalice utilizând tehnologia EDM

Prelucrarea prin descărcare electrică, cunoscută și sub numele de EDM, este unul dintre procesele de prelucrare care creează scântei electrice pentru a da metalelor forma dorită. Deoarece aceste scântei fac parte integrantă din acest proces, este cunoscut sub numele de eroziune prin scânteie, arsură prin scânteie și eroziune electrică. Atunci  când curentul electric este descărcat între o pereche de electrozi, sunt generate scântei, care la rândul lor îndepărtează metalul în punctul corespunzător. Deși există două tipuri primare de electroeroziune, matrițare și capete de erodare cu fir, această notație se va concentra asupra electroeroziunii cu fir. În acest proces particular, firul este utilizat ca electrod pentru tăierea piesei de prelucrat. Analko Aluminium prezintă mai multe informații despre acest proces în prelucrarea metalelor.

Procesul EDM în etape individuale

Pentru prelucrarea piesei, se erodează o gaură de pornire prin care firul poate fi filetat în mașina de erodare. Firul de eroziune este situat pe o rolă în zona superioară a mașinii, este trecut prin piesa de prelucrat și fixat într-un unghi specific. Odată ce acest proces este finalizat, mașina este închisă și bazinul este umplut cu fluid dielectric. În al doilea pas, firul este energizat pentru a genera scântei. Arderea metalului creează forma dorită.

Avantaje ale procesului de prelucrare EDM în confecții metalice

  • Poate fi folosit pentru majoritatea materialelor

Atâta timp cât un material este conductiv, se poate utiliza prelucrarea prin eroziune. Aceasta înseamnă că piesele prelucrate din materiale dure, cum ar fi titan sau carbură de tungsten, pot fi prelucrate mai eficient folosind acest proces decât folosind metodele convenționale de tăiere. Nu există riscul de deteriorare cauzată de tratamentul termic și astfel se obține mai multă eficiență în confectii metalice.

  • Prelucrări la o adâncime mare

Spre deosebire de celelalte procese de fabricație, electroeroziunea cu sârmă este singura care face posibilă producerea nervurilor adânci și a fantelor lungi, deoarece nu există un raport diametru / adâncime al sculei, așa cum este cazul frezării pe 5 axe.

  • Lipsa forțelor mecanice

Sârmă EDM nu acționează cu forțe mecanice asupra materialului, ceea ce înseamnă că nu se exercită o presiune suplimentară asupra metalului. Acesta este motivul pentru care chiar și liniile de formă dificile și filigranate pot fi tăiate cu ușurință în piesa de prelucrat.

  • Economie de timp și costuri

Deși există și alte metode de fabricație pentru prelucrarea metalelor, EDM cu sârmă este comparativ mai eficientă din punct de vedere al timpului și mai rentabilă. Ca rezultat, este cea mai larg implementată metodă de fabricare a componentelor pentru industria aerospațială, a echipamentelor medicale și a industriei auto.

Lacunele din tehnicile tradiționale de tăiere a metalelor au pregătit calea pentru electroeroziune, care a devenit un proces popular pentru un număr foarte mare de companii din prezent, care activează în domeniul confecții metalice. Tot mai multe firme din domeniu și-au dotat echipele cu astfel de mașini de prelucrare a metalelor, datorita avantajelor oferite de aceasta tehnică și se bucură în prezent de procese de prelucrare optimizate și de rezultate mult mai bune.