Ceaiurile Julius Meinl, aroma diminetilor tale

Ceaiurile Julius Meinl, aroma diminetilor tale

Faci parte dintre cei care prefera sa isi inceapa ziua savurand o ceasca de ceai? H2On iti pune la dispozitie o varietate de arome, a caror degustare e un adevarat deliciu si, in acelasi timp, te ajuta sa te simti in forma. Se remarca, in acest sens, bogata oferta de ceaiuri Julius Meinl, produse de o cunoscuta companie din Austria, care isi rasfata clientii de aproape doua sute de ani.

Ceaiuri Julius Meinl negre – aroma desavarsita si puterea de a incepe o noua zi

Diferitele tipuri de ceai pe care le cunoastem provin din aceeasi planta, un arbust originar din China si India, cu numele stiintific Camellia sinensis. Diferenta intre ceaiurile negre, verzi sau albe este data de modul de preparare a frunzelor.

Ceaiurile negre, de exemplu, sunt obtinute prin lasarea frunzelor sa se usuce si sa se oxideze complet. Acestea capata o culoare maronie, iar gustul lor este mai puternic si mai amar. Ceaiul negru contine o mare cantitate de cafeina, astfel ca reprezinta cea mai buna varianta pentru cei care iubesc in egala masura si cafeaua. De altfel, aceasta este varianta care se bucura de cea mai mare apreciere in Europa.

Printre diferitele sortimente de ceaiuri Julius Meinl negre, se remarca Assam India, disponibil pe H2On sub forma a 25 de pliculete de 43,75 de grame fiecare, la pretul total de 16 lei. Provenit din regiunea Assam din nordul Indiei, al carei nume il poarta, este caracterizat de un gust fin de malt si are o culoare castanie-rosiatica. Se prepara prin infuzare timp de 3-5 minute intr-o cana cu apa fierbinte.

De asemenea, Earl Grey Traditional Blend reprezinta o combinatie exceptionala, imbogatita cu aroma de bergamota, pentru a oferi gustul apreciat in intreaga lume, cu o usoara nota citrica.

Ceaiurile Julius Meinl, aroma diminetilor tale

Ceaiuri Julius Meinl verzi – cea mai sanatoasa alegere

Ceaiurile verzi sunt obtinute oprind oxidarea frunzelor prin uscarea acestora imediat dupa recoltare. Fiind preparat din frunze nefermentate, capata o nuanta verde-galbuie si o aroma delicata, datorita careia este cel mai consumat ceai in tarile asiatice. Ofera numeroase beneficii pentru sanatatea creierului, precum si a sistemelor nervos si circulator.

Sortimentul China Green Pure, de asemenea disponibil intr-o cutie cu 25 de pliculete, la pretul de 16 lei, este cules si preparat in China cu cea mai mare atentie, ceea ce ii confera o aroma deosebita. Se prepara prin infuzie intre 2 si 4 minute intr-o cana cu apa fierbinte, dar nu clocotita. Fascineaza mai ales prin culoarea galbena deosebita pe care o capata atunci cand este turnat in ceasca.

Ceaiuri Julius Meinl de fructe – pentru un plus de aroma

Sortimentele de fructe nu sunt ceaiuri propriu-zise, in sensul ca nu provin din frunzele arborelui de ceai, Camellia sinensis. Ele sunt, de fapt, o infuzie realizata din mai multe plante sau fragmente de plante aromate.

Un amestec indragit de iubitorii de ceai este Fruit Simphony, care contine urmatoarele ingrediente: hibiscus in proportie de 32%, macese in acelasi procent, 10% mere, 5% coaja de portocale, 1% coaja de lamaie, 1% soc si arome. Rezulta o bautura revigoranta, caracterizata printr-o armonie intre, pe de o parte, gustul de mere, hibiscus si macese si, pe de alta parte, cel de citrice si scortisoara.