Busuioaca de Bohotin. Sec sau dulce?

Busuioaca de Bohotin este un soi de struguri autentic romanesc care da viata unor vinuri rosé de inalta calitate. Se cultiva in putine zone din Romania, iar Crama Budureasca este unul dintre locurile privilegiate. Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium are toate sansele sa se numere printre preferatele celor care iubesc vinul rosé sec. Totusi, nici Busuioaca de Bohotin din gama Bristena nu se lasa mai prejos, acesta fiind un vin demidulce care se intelege de minune cu branzeturile fine, usor sarate.

Vinul Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium se obtine doar din strugurii cei mai sanatosi care se culeg din viile Budureasca, Dealu Mare. Strugurii se sorteaza, iar mai apoi se lasa in contact cu pielitele pana la 48 de ore, perioada necesara pentru obtinerea tuturor calitatilor dorite. Astfel se creeaza un vin de o calitate superioara, care releva principalele caracteristici ale acestui soi de struguri. Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium iese in evidenta prin culoarea sa de roz pal straveziu si ne cucereste cu parfumul de petale de trandafir. Gustul este foarte bine structurat, fiind alcatuit dintr-un amestec deosebit de rodie si capsuni, iar finalul este dominat de tuse citrice.

Putine vinuri rosé seci sunt atat de flexibile la capitolul asocieri culinare, iar acesta se poate servi alaturi de frigărui din carne de pui, salate, brânzeturi proaspete și fructe de mare. Totusi, pentru ca experienta sa fie cu adevarat completa, se recomanda ca vinul sa fie servit la o temperatura intre 7 si 9 grade.

Busuioaca de Bohotin. Sec sau dulce?

Soiul de struguri Busuioaca de Bohotin se cultiva in Romania, dar si in tari precum Franta, Italia, Germania sau Spania. De asemenea, beneficiaza de o suprafata de 6 hectare de vita de vie in cadrul Cramei Budureasca. Se obtin vinuri elegante si bine structurate din struguri care fermenteaza la temperaturi scazute pe o perioada de pana la 3, 4 saptamani, procedura sistata pentru pastrarea zaharurilor acumulate de cale naturala. Astfel, se atinge o adevarata armonie intre arome deosebite si senzatia de dulce.

Busuioaca de Bohotin din gama Bristena se lauda cu culoarea sa roz inchis, trandafirie, iar aromele de dulceata de zmeura si capsuni, cu siguranta, te vor transforma intr-un adept al acestui vin. Calitatea sa este demonstrata si de corpolenta, dar si de echilibrul atins intre zahar si aciditate, ceea ce confera un final catifelat. Vinurile demidulci se asociaza cel mai des cu deserturile, insa Busuioaca de Bohotin din gama Bristena este versatila si se poate consuma inclusiv alaturi de brânzeturi sau ciocolata. Fie ca alegi sa mergi la restaurantul tau preferat, fie sa comanzi mancarea sau sa o gatesti, vei avea posibilitatea de a lua o decizie inspirata, care sa se potriveasca de minune cu acest vin. Temperatura sa ideala de servire este intre 10 si 12 grade.

Atat Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Premium, cat si Busuioaca de Bohotin din gama Bristena le gasesti in cadrul magazinului online Budureasca. Aici ai ocazia de a descoperi vinurile tale preferate, indiferent de gusturi. Alaturi de un pahar cu vin de calitate fiecare activitate devine mai placuta. Vinul te inspira, te invita la povesti sau iti stimuleaza creativitatea. Il poti servi acasa in compania celor dragi sau alaturi de o carte buna, fie direct pe terasa restaurantului preferat. Cert este ca gasesti Busuioaca de Bohotin si sec si demidulce, tu pe care il preferi? Convinge-te la Crama Budureasca!