Mentenanta aparatelor de solar

mentenanta aparate solare

Mentenanta aparatelor de solar

 

Intretinerea si ingrijirea corespunzatoare a aparatului de solar va asigura longevitatea si utilitatea acestuia. Indiferent daca este folosit in scopuri comerciale sau rezidentiale, de-a lungul timpului solarul poate avea nevoie de reparatii sau inlocuiri de piese. Desi sunt de asteptat unele reparatii, este important sa se mentina intretinerea de rutina pentru a preveni problemele inutile. Exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le faceti pentru a evita reparatiile costisitoare, precum si pentru a pastra durata de viata a aparatului de bronzat. Indiferent daca aveti un solar vertical sau un solar clasic, tot va trebui sa faceti mentenanta lui.

Sfaturi pentru intretinerea solarului

Pastrati un jurnal de intretinere: un jurnal de intretinere va va ajuta sa urmariti starea solarului. Urmariti intretinerea pe care o faceti, inclusiv schimbarea lampilor de bronzare, verificarea temporizatoarelor, ventilatoarelor, cablurilor, reflectoarelor si firelor. Alocati timp lunar pentru a va inspecta indeaproape apratul. Atunci cand cautati firme care se ocupa de vanzare solar second hand, va trebui sa tineti cont si de necesitatile in ceea ce priveste mentenanta.

Acordati o atentie deosebita sigurantelor, arcurilor si balamalelor. Asigurati-va ca tineti evidenta cat de des sunt schimbate becurile sau lampile. Becurile mai vechi sau lampile de bronzat pot creste timpul necesar pentru a dezvolta un bronz, ceea ce va necesita mai multa energie. Lampile si becurile pentru solar trebuie inlocuite dintr-o data pentru a asigura o afisare uniforma a luminii. Daca se inlocuieste o singura lampa la un moment dat, acest lucru poate avea ca rezultat un efect de bronz in dungi.

Curatati in mod obisnuit echipamentul: ar trebui sa stergeti bine solarul dupa fiecare utilizare. Este important sa utilizati un produs de curatare pentru solar. Nu utilizati un produs de curatare cu alcool sau amoniac, deoarece va poate strica aparatul (afectand astfel performanta masinii). O data pe saptamana, faceti o curatare mai aprofundata.

Curatati in mod constant aparatul, inclusiv ventilatorul, reflectoarele si becurile. Curatati sau inlocuiti filtrele de aer. Luati in considerare sa aspirati interiorul o data pe luna sau doua pentru a indeparta excesul de praf sau reziduuri. Praful de pe becuri sau lampi ar putea impiedica cantitatea de lumina UV emisa de patul de bronzat. Va trebui sa indepartati acrilicele pentru a ajunge la becuri si reflectoare. Nu uitati sa curatati  foarte bine fiecare loc din solar.  Va rugam sa retineti: pentru a preveni riscul de electrocutare, asigurati-va ca solarul este scos din priza daca il dezasamblati si il curatati.

Consultati-va manualul: manualul pentru patul de bronzat va va oferi informatii pertinente despre aparat si despre cum sa il ingrijiti. Consultati manualul pentru a afla de ce sursa de energie are nevoie paparatul de bronzat. Ar putea fi necesar sa va ganditi sa aveti un circuit dedicat pentru acest aparat. Manualul dumneavoastra va poate instrui, de asemenea, despre mediul ideal in care ar trebui sa se afle solarul, de exemplu, sugerand o temperatura medie a camerei. Ar putea include, de asemenea, cerinte privind cat de departe ar trebui sa fie fata de perete pentru a asigura un flux de aer adecvat pentru deschiderile ventilatorului.

Consultati manualul pentru informatii despre piesele de schimb, inclusiv lampile sau becurile de schimb. Acordati o atentie deosebita acestui lucru, deoarece utilizarea pieselor necorespunzatoare va poate anula garantia. Cel mai probabil, manualul va oferi informatii despre zonele de depanare, inclusiv lucruri pe care le puteti incerca singur, inainte de a contacta un profesionist.

Luati in considerare angajarea unui profesionist: solarul este o investitie costisitoare. Este posibil sa puteti repara sau inlocui unele piese pe cont propriu. Ar trebui sa apelati un profesionist daca nu sunteti sigur ce este in neregula sau cum sa remediati o problema. Daca nu sunteti sigur ca puteti tine pasul cu intretinerea, luati in considerare angajarea unui profesionist care sa faca intretinere de rutina sau preventiva.