Cum sa iti imbunatatesti cariera de avocat

Cum sa iti imbunatatesti cariera de avocat

Este foarte important pentru cresterea noastra personala sa ne luam timp pentru a reflecta asupra modului in care ne simtim despre noi insine si despre slujba noastra. Daca va simtiti blocati in slujba voastra dupa reflectare, poate fi timpul pentru o schimbare.

Progresul in cariera va poate ajuta sa va simtiti mai motivati si angajati cu munca dvs. Aruncati o privire mai jos pentru a vedea cand ar trebui sa explorati oportunitatile de avansare si cum sa mergeti prin aceasta schimbare.

Cand sa avansezi cariera

Orice avocat isi doreste sa ajunga cel mai bun in bransa sa. Daca ai nevoie de un profesionist de acest gen, atunci poti accesa https://www.avocat365.ro/avocat/drept-penal. Exista cateva situatii care necesita schimbari mai mari. Semnale care sugereaza ca este timpul pentru o avansare a carierei includ:

Doriti o provocare. S-ar putea sa fi petrecut intreaga cariera in dreptul afacerilor. Ati devenit un expert in domeniu, dar poate fi timpul sa iesiti din zona dvs. de confort si sa continuati sa cresteti intr-o zona diferita.

Munca ta nu mai este interesanta. Munca ta se simte repetitiva, facand acelasi lucru in aceeasi zi si zi. Avansarea carierei si a face ceva nou poate ajuta la ruperea acelui ciclu.

Nu poti sa cresti. Unele companii, firme si domenii sunt mai bune in ceea ce priveste oferirea de oportunitati de crestere decat altele. Daca sa avansati in cariera este un scop al dvs., ar putea fi timpul sa cautati ceva diferit in comparatie cu pozitia dvs. curenta.

Daca sunteti in oricare dintre aceste situatii, este timpul pentru o schimbare. Avansarea carierei va poate ajuta sa va atingeti obiectivele si sa gasiti locul de munca pe care il asteptati. Daca vrei sa afli mai multe despre cum sa avansezi in cariera, intra si pe https://ziare.com/afaceri.

Definiti ce inseamna avansarea pentru dvs.

Avansarea este observata in mod obisnuit ca o promovare. Desi acest lucru este adevarat, avansarea poate fi, de asemenea, luarea de oportunitati care se refera la obiectivele dvs. personale. Cineva ar putea constata ca o miscare laterala, cum ar fi trecerea de la un asociat la nivel mediu la o firma corporativa la o firma de tip boutique, ar putea sa-i faca mai fericiti decat orice altceva. Ganditi-va la ceea ce inseamna avansarea dvs. si creati un obiectiv bazat pe acest lucru.

Cercetati noua dvs. cale legala de cariera

Odata ce stiti care este urmatoarea miscare, utilizati reteaua dvs. pentru a efectua interviuri informationale. Interviurile va pot spune cum sa obtineti o noua pozitie, mai ales daca rolul dvs. dorit se afla intr-o noua zona de practica sau intr-o pozitie de conducere. Din interviurile informationale, intelegeti ce abilitati va trebui sa creasca. Mai ales in timp ce va deplasati in roluri mai formale de conducere, este important sa va dezvoltati:

Abilitati de management de proiect – In unele locuri de munca, este posibil sa trebuiasca sa luati conducerea unor proiecte. In altele, este posibil sa trebuiasca sa faceti cu totul altceva. Construiti aceasta abilitate, concentrandu-va pe prioritizarea sarcinilor, crearea de termene si delegarea responsabilitatilor.

Cunostinte de afaceri – Avocatii trebuie sa trateze firma ca o afacere. Aceasta cunoastere include modul in care procesele, finantele, marketingul si veniturile firmei dvs. sunt influentate de practicarea dreptului. Construiti-va frumos afacerea prin intelegerea acestor zone ale firmei dvs., impreuna cu tendintele industriei legale.

Poate fi timpul pentru o oportunitate de avansare in cariera. Cand va aflati in aceasta situatie, este important sa intelegeti ce inseamna avansarea dvs., sa cercetati noua dvs. cale si sa creati obiective specifice care va vor ajuta sa ajungeti la rolul dvs. dorit.