Cum sa pastrezi intacta o tabla magnetica, pentru mai multi ani?

tabla magnetica

Tabla magnetica a cucerit rapid piata echipamentelor de afisare si prezentare. Desi initial tabla era folosita in special in institutiile de invatamant, a ajuns in prezent sa isi gaseasca utilitatea in toate domeniile. Vei regasi diverse modele de tabla cu suprafata magnetica in salile de curs, salile de sedinte, atelierele educative, prezentari, conferinte, restaurante, institutii medicale, librarii, biblioteci si locuinte private. Multi copii adora efectiv sa isi faca temele ajutandu-se de acest instrument, parintii achizitionand special pentru acestia modelul potrivit.

 

De culoare alba sau verde, tabla cu suprafata magnetica de la www.viamond.ro poate fi utilizata fie prin scrierea cu markerele semipermanente, fie cu creta. In functie de preferinte, poti opta pentru modelul care te inspira cel mai mult. Designul simplu, dar atragator, are un magnetism aparte. Capteaza rapid atentia si parca te indeamna sa iti asterni planurile pe ea. Aduce un plus valoare in orice activitate este implicata si ajuta la animarea atmosferei. De la gradinita pana la marile companii, face fata cu succes tuturor provocarilor.

 

Garantie de pana la 10 ani

 

In functie de model, producatorii ofera pentru aceste instrumente o garantie intre 2 si 10 ani, dar intretinute corect te poti bucura de ele un timp mult mai indelungat. Pentru a sti cum sa ai grija de tabla magnetica, trebuie sa intelegi mai intai din ce materiale este realizata. In general, exista mai multe tipuri de tabla, precum cea melaminata, din sticla, ceramica, lacuita sau acrilica.

 

Modelele cu suprafata lacuita sunt printre cele mai rezistente la actiunea acizilor si la zgarieturi, iar cele cu suprafata melaminata sunt mult mai accesibile ca pret. In principiu, se utilizeaza straturi din materiale feromagnetice intercalate cu straturi de carton, ceea ce face posibila scrierea si lipirea magnetilor.

 

Poate te vei intreba de ce conteaza materialul din care este realizata tabla magnetica? Ei bine, unele materiale sunt mai poroase decat altele, markerele utilizate fiind mult mai greu de sters de pe suprafata tablei. In plus, exista modele cu fragilitate si risc de a fi zgariate mai ridicat decat alte modele, de aceea este bine sa acorzi atentie recomandarilor oferite de producatori. Pentru a evita orice neplaceri de-a lungul utilizarii, respecta sfaturile de intretinere venite din partea specialistilor.

 

Foloseste accesoriile potrivite

 

Foloseste markere lavabile, semipermanente, pentru scriere, iar pentru stergere, buretele uscat. Nu utiliza sub nicio forma markerele permanente sau alte instrumente nerecomandate pentru scrisul pe tabla magnetica. Daca vrei sa atasezi materiale printate pe suprafata tablei te poti ajuta de magnetii divers colorati. In principiu, tabla cu suprafata magnetica alba este rezistenta la zgarieturi, dar nu forta nota.

 

Curata suprafata doar cu produsele recomandate

 

Pentru a evita matuirea suprafetei, evita improvizatiile! Foloseste doar buretii uscati si nu te hazarda la stergerea cu bucatele de vata imbibate in acetona sau alti detergenti puternici. Exista produse speciale pentru curatarea acestor dispozitive de comunicare, care nu prezinta riscul de a le deteriora. Atunci cand nu ai siguranta ca produsul de curatare folosit este indicat pentru modelul tau de tabla cu suprafata magnetica, informeaza-te si afla raspunsul corect.

 

Fereste-o de zgarieturi si lovituri

 

Nu apasa foarte tare atunci cand scrii, pentru a evita eventualele zgarieturi. Desi tabla este rezistenta, se poate deteriora la anumite lovituri. Asadar, nu iti descarca nervii pe acest instrument, atunci cand nu gasesti solutia la problema expusa pe tabla.

 

Ai grija de tabla magnetica achizitionata si te vei bucura de ea chiar mai mult de 10 ani, fara nicio problema.