Ghid pentru tablourile ideale pentru casa in stil provensal

Ghid pentru tablourile ideale pentru casa in stil provensal

Ai mobilat casa in stil provensal si nu stii ce tip de tablou este cel mai potrivit? Esti indecis cu privire la subiectele de ales? Nu-ti face griji, iti vom spune exact ce sa alegi:

Pentru a intelege mai bine atmosfera delicata a caselor mobilate in acest stil, sa facem o mica trecere in revista a caracteristicilor lor. Casele in stil provensal sunt romantice si decorate in culori foarte deschise si luminoase. Albul, lavanda, verde salvie, unele nuante de roz bombon si alte culori pastelate sunt stapane. Acelasi lucru este valabil si pentru mobilier. Cele mai utilizate materiale sunt lemnul cu nuante naturale si fierul forjat. Textile au propria lor importanta: modelele in carouri cu culori deschise, bumbacul brodat si dantela fac ca fiecare mediu sa fie confortabil si primitor.

Ghid pentru tablourile ideale pentru casa in stil provensal

Intr-un mediu atat de bine intretinut, tablourile nu pot lipsi. Care sunt cele mai potrivite pentru stilul provensal? Si ce subiecte trebuie alese?

Subiectele perfecte

In general, subiectele potrivite pentru stilul provensal nu sunt foarte multe. Se aleg cateva elemente care apoi devin recurente si adaptate fiecarei camere. Dar ce sunt acestea? Cu siguranta campurile inevitabile de lavanda sau floarea-soarelui, dar fiecare camp, in general, este un subiect mai mult decat valid. Astfel de tablouri poti gasi la weframe.ro. Pe langa picturile cu peisaje rurale si bucolice, privelistile aleilor din satele mici, caracteristice regiunii Provence, sunt de asemenea perfecte. Vazele cu flori, insecte si fluturi gasesc, de asemenea, un spatiu amplu in picturile cu tematica provensala. Daca nu gasesti ceva care sa iti placa, poti apela la tablouri canvas personalizate, tot de la weframe.ro.

Tablouri pentru intrare

Portretul este un alt subiect recurent in stil provensal. La intrare, o astfel de pictura poate fi plasata pe o consola sau intr-o nisa imbunatatita de alte ornamente. Alternativ, exista posibilitatea de a te juca cu bucati de peisaje sau campuri de lavanda. Unii aleg sa plaseze subiecte chiar mai abstracte, pe care le gasesti in categoria de tablouri canvas abstracte, sau buchete de flori taiate la intrarea in casa.

Tablouri pentru bucatarie

In bucatarie este posibil sa alegi diferite subiecte. Cele mai bune tablouri canvas bucatarie sunt cu siguranta cele care au ca ierburi ca protagoniste. Intr-adevar, “lumea” provensala este plina de amprente sau ilustratii cu elemente comune gravurilor in stil vechi. Sunt preferate reprezentarile plantelor aromatice sau cele care reprezinta mancarea.

Tablouri pentru baie

Baia nu trebuie subestimata atunci cand vine vorba de tablouri. Acestea vor fi, de fapt, plasate si in baie. Alege ilustratiile tematice sau utilizeaza alternativ subiecte naturale, cum ar fi flori si naturi moarte. Retine intotdeauna functia relaxanta a culorilor, mai ales atunci cand alegi picturile pentru aceasta camera.

Tablouri pentru sufragerie

Este cu siguranta camera in care exista mai multa libertate de spatiu si de a crea compozitii chiar si cu cadre. Fotografiile de familie, compozitiile florale, privelistile aleilor sau chiar si florile uscate incadrate sunt perfecte. Camera de zi este camera in care oaspetii si prietenii vor fi distrati, deci este mai bine sa iei in considerare acest factor atunci cand alegi picturile.

Tablouri pentru dormitor

Pentru dormitor, subiectul ideal este cuplul. Deci fotografii cu momente fericite sau evenimente importante precum casatoria sau nasterea copiilor si asa mai departe, imprimate pe cavas, sunt ideale. De asemenea, nu uita de buchetele de flori uscate, in culori pastel, care dau pace si liniste mediului.